Σπείρα εκβιαστών και τοκογλύφων εξαρθρώθηκε στη Θεσσαλονίκη - iefimerida.gr

Σπείρα εκβιαστών και τοκογλύφων εξαρθρώθηκε στη Θεσσαλονίκη

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πολυμελές κύκλωμα εκβιαστών και τοκογλυφων που δρούσαν στην Βόρεια Ελλάδα εξαρθρώθηκε από την ΕΛ.ΑΣ στη Θεσσαλονίκη. Μετά από μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας προσήχθησαν 29 άτομα, από το οποία 23 συνελήφθησαν.

Κατά την επιχείρηση των διωκτικών αρχών πραγματοποιήθηκαν αρχικά κατ' οίκων έρευνες υπόπτων στη Θεσσαλονίκη, στις Σέρρες και στη Χαλκιδική, όπου κατασχέθηκαν μεγάλα χρηματικά ποσά, όπλα και ναρκωτικά. .Οι έρευνες είναι σε εξέλιξη και δεν αποκλείεται να υπάρξουν νέες συλλήψεις. Από τους συλληφθέντες 16 είναι ομογενείς, έξι Ελληνες και ένας υπήκοος Αλβανίας.

Όπως έγινε γνωστό, το πολυάριθμο κύκλωμα εκβίαζε ιδιοκτήτες νυχτερινών κέντρων, κατά βάση της Θεσσαλονίκης, «πουλώντας» προστασία. Η δράση της συμμορίας επεκτείνονταν και στη χορήγηση δανείων σε επιχειρηματίες και ιδιώτες με όρους τοκογλυφικούς. Στα «δίχτυα» της συγκεκριμένης εγκληματικής οργάνωσης εκτιμάται ότι έπεσαν πάνω από πενήντα θύματα.

Η ασφάλεια Θεσσαλονίκης αναμένεται να κάνει σήμερα ανακοινώσεις για την υπόθεση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ