Οι πιο «ευτυχισμένες» οικονομίες του κόσμου -Μία έκπληξη στην κορυφή [λίστα] - iefimerida.gr

Οι πιο «ευτυχισμένες» οικονομίες του κόσμου -Μία έκπληξη στην κορυφή [λίστα]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Ελβετία μοιάζει ο οικονομικός παράδεισος. Κι όμως, η οικονομία της δεν θεωρείται η πιο «ευτυχισμένη» του κόσμου.

Το Bloomberg προέβλεψε τη μοίρα 51 οικονομιών για τη χρονιά που διανύουμε, καταρτίζοντας το δείκτη δυστυχίας. Με βάση αυτές τις εκτιμήσεις, η Ελβετία είναι πράγματι πολύ ψηλά. Μόλις το 3,3% του εργατικού δυναμικού της κινδυνεύει να μείνει άνεργο το 2015, ενώ εκτιμάται ότι οι τιμές θα πέσουν κατά 0,9% αυτή τη χρονιά.

Ομως, η τέταρτη πλουσιότερη χώρα του κόσμου σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ΔΝΤ για το κατά κεφαλήν ΑΕΠ του 2015, δεν έχει την πιο «ευτυχισμένη» οικονομία. Στην κορυφή φιγουράρει η όχι και τόσο πλούσια Ταϊλάνδη.

Αυτό συμβαίνει εν μέρει εξαιτίας της χαμηλής ανεργίας στη χώρα- αυτή τη στιγμή είναι κάτω από το 1%. Ομως, όπως σημειώνει το Bloomberg, η Ταϊλάνδη, που τελεί υπό στρατιωτικό νόμο έπειτα από το περσινό πραξικόπημα, πρέπει να διανύσει ακόμη πολύ δρόμο για να πλησιάσει τα επίπεδα ζωής των ανεπτυγμένων χωρών.


Οι πιο «ευτυχισμένες» οικονομίες του κόσμου σύμφωνα με το Bloomberg (όσο χαμηλότερη η βαθμολογία, τόσο καλύτερα):

Οι πιο «ευτυχισμένες» οικονομίες του κόσμου -Μία έκπληξη στην κορυφή [λίστα] | iefimerida.gr 0
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ