Ποιοι «γαλάζιοι» βουλευτές δεν θέλουν πρόωρες εκλογές - iefimerida.gr

Ποιοι «γαλάζιοι» βουλευτές δεν θέλουν πρόωρες εκλογές

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Διχασμένη εμφανίζεται η Νέα Δημοκρατία μετά την ομιλία του Αντώνη Σαμαρά και το αίτημα για πρόωρες εκλογές. Η μεγάλη πλειοψηφία των στελεχών συντάσσεται με την θέση του κόμματος.

Ωστόσο υπάρχει κι ένα κομμάτι βουλευτών που δείχνουν προβληματισμένοι και δεν διστάζουν να δημοσιοποιήσουν -έστω και με κομψό τρόπο- τον προβληματισμό τους αυτό. Η κυρία Μαριέτα Γιαννάκου, επικεφαλής των ευρωβουλευτών του κόμματος σε δηλώσεις της παραδέχθηκε πώς «ούτε η Ευρώπη ούτε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θέλουν εκλογές» αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν συμμερίζεται ούτε το περιεχόμενο ούτε φυσικά την ένταση με την οποία διατυπώνεται το αίτημα του κόμματος της.

Με πιο κομψό τρόπο ο κ. Άρης Σπηλιωτόπουλος σημείωσε ότι η επιλογή των εκλογών είναι επώδυνη. Πρόσθεσε πάντως πώς όλες οι άλλες λύσεις είναι ακόμα πιο επώδυνες και πολύ πιο επικίνδυνες για την πορεία της χώρας. Αντίθετα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Τασούλας μιλώντας σήμερα το πρωί στον BHMA FM τάχθηκε με κατηγορηματικό τρόπο υπέρ της άμεσης προσφυγής στις κάλπες με το επιχείρημα ότι όλα αυτά που αποφασίζονται αυτές τις μέρες δεν μπορεί να αποφασίζονται ερήμην του λαού.

Προβληματισμός πάντως υπάρχει και για τις εξαγγελίες του κ. Σαμαρά στην Θεσσαλονίκη καθώς υπάρχει μια ομάδα στελεχών κυρίως από την φιλελεύθερη πτέρυγα (Κωστής Χατζηδάκης, Νίκος Δένδιας κ.α.) που εκτιμούν ότι κακώς ο κ. Σαμαράς απέφυγε να αναφερθεί στην ανάγκη επώδυνων μέτρων και είπε με τόσο κατηγορηματικό τρόπο «όχι» στις απολύσεις στο Δημόσιο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ