Ενας άνδρας βασανίζεται από διάφορα υπαρξιακά ερωτήματα, με πιο βασικό ίσως κατά πόσο το μόριό του έχει το «σωστό» μήκος.
Μια νέα βρετανική επιστημονική έρευνα εξέτασε ενδελεχώς το ζήτημα και διαπίστωσε ότι το ανδρικό όργανο, όταν βρίσκεται σε στύση, έχει κατά μέσο όρο μήκος 13,12 εκατοστών.
Οι ερευνητές του Βασιλικού Κολλεγίου (King’s College) του Λονδίνου, με επικεφαλής τον ψυχίατρο Ντέβιντ Βιλ, έψαξαν όλες τις σχετικές δημοσιευμένες μελέτες, που περιλάμβαναν μετρήσεις ανδρικών γεννητικών οργάνων κάθε φυλής και κάθε ηλικίας. Οι δειγματοληπτικές μετρήσεις συνολικά αφορούσαν 15.521 άνδρες και έχουν γίνει από ιατρικό προσωπικό (αλλιώς μόνος του ο καθένας μπορεί να έβαζε κάτι παραπάνω…)
Σύμφωνα με τα στοιχεία, το μέσο μήκος του χαλαρού χωρίς στύση μορίου είναι 9,16 εκατοστά. Στους 100 άνδρες μόνο οι πέντε έχουν μόριο άνω των 16 εκατοστών, ενώ επίσης μόνο οι πέντε έχουν μόριο μικρότερο των δέκα εκατοστών.
Δεν διαπιστώθηκε κάποια ιδιαίτερη συσχέτιση ανάμεσα στο μέγεθος του μορίου και σε άλλα σωματικά χαρακτηριστικά, όπως το ύψος ή το βάρος. Το μόνο σίγουρο, κατά τους επιστήμονες, είναι ότι αν ένας άνδρας έχει μεγάλο μόριο, θα φοράει και μεγάλο νούμερο παπούτσι (αλλά δεν ισχύει κατ’ ανάγκη το αντίθετο).
Η νέα μελέτη (μεταανάλυση) δημοσιεύθηκε στο βρετανικό περιοδικό ουρολογίας “BJU International”, σύμφωνα με το “Science”. Οι ερευνητές επεσήμαναν πως μερικοί άνδρες αγχώνονται τόσο πολύ με το μήκος του μόριού τους, που πάσχουν από μια ψυχολογική πάθηση, η οποία λέγεται «δυσμορφική διαταραχή σώματος». Σύμφωνα με τους ερευνητές, μόνο οι μισοί άνδρες (το 55%) είναι ικανοποιημένοι με το μέγεθος του γεννητικού οργάνου τους.
«Πιστεύουμε ότι τα στοιχεία αυτά θα βοηθήσουν τους γιατρούς να διαβεβαιώσουν την μεγάλη πλειονότητα των ανδρών πως το μέγεθος του μόριού τους βρίσκεται εντός φυσιολογικών πλαισίων», τόνισε ο Ντέιβιντ Βιλ. Όπως είπε, το πρόβλημα των ανδρών βρίσκεται κατά βάση στο κεφάλι τους, καθώς «τείνουν να υποεκτιμούν το μέγεθός του μόριού τους, ενώ φαίνεται να έχουν διαστρεβλωμένη εικόνα σχετικά με το μέγεθος του μόριου των άλλων ανδρών».
Γι’ αυτό, εν μέρει, όπως τόνισαν οι επιστήμονες, φταίνε οι προσεκτικά επιλεγμένοι -και «προικισμένοι»- άνδρες που πρωταγωνιστούν στις ροζ ταινίες. Για παράδειγμα, στην πραγματικότητα μόνο το 2% των ανδρών έχει μόριο 18 εκατοστών, αλλά στις ταινίες το ποσοστό αυτό φαίνεται να είναι πολύ μεγαλύτερο.