Σε κλοιό ασφυκτικών πιέσεων για χιλιάδες απολύσεις στο Δημόσιο - iefimerida.gr

Σε κλοιό ασφυκτικών πιέσεων για χιλιάδες απολύσεις στο Δημόσιο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε κλοιό ασφυκτικών πιέσεων για χιλιάδες απολύσεις και μεγάλες περικοπές μισθών και συντάξεων βρίσκεται η κυβέρνηση ενώ ξεκίνησε η αποψινή κρίσιμη τηλέδιάσκεψη Βενιζέλου-Τροικας.

Πέραν όλων αυτών, ειδικά γιια το σκέλος των εσόδων πληροφορίες αναφέρουν ότι τέθηκαν στο τραπέζι τόσο ή νέα μείωση του αφορολόγητου ακόμη και στις 4.000 ευρώ όσο και η άμεση εξίσωση του πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης.Η τρόικα θα πρέπει να επιστρέψει στην Αθήνα για να ολοκληρωθεί η συμφωνία για την έγκριση της εκταμίευσης της 6ης δόσης του δανείου προς την Ελλάδα, αναφέρουν πηγές του Reuters εν.

Όπως δήλωσαν, θα ακολουθήσουν νέες διαπραγματεύσεις μετά την αποψινή τηλεδιάσκεψη προτού η Ελλάδα μπορεί να ελπίζει ότι θα εξασφαλίσει την απαραίτητη επόμενη δόση και δεν θα αντιμετωπίσει ταμειακό πρόβλημα τους επόμενους μήνες. «Θα πρέπει να έλθουν στην Αθήνα για να ολοκληρωθούν οι διαβουλεύσεις», τόνισαν.

Το ραντεβού γι απόψε συμφωνήθηκε μετά τη χθεσινή τηλεδιάσκεψη για την οποία ο κ. Βενιζέλος υποστήριξε πως ήταν μία συζήτηση «παραγωγική και ουσιαστική».

Σύμφωνα μάλιστα με πρακτορείο ειδήσεων Reuters «H Ελλάδα είναι κοντά σε συμφωνία με την τρόικα», ενώ κυβερνητική πηγή, η οποία δεν κατονομάζεται, δήλωσε στο πρακτορείο ότι ελπίζει πως την Τρίτη θα επιτευχθεί συμφωνία για την εκταμίευση της έκτης δόσης.

Η ανακοίνωση του του υπουργείου Οικονομικών

«Κατά την τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε απόψε το βράδυ μεταξύ του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Οικονομικών κ. Ευάγγελου Βενιζέλου, και των εκπροσώπων της τρόικας (Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, Ευρωπαϊκή Επιτροπή και Διεθνές Νομισματικό Ταμείο) έγινε μία παραγωγική και ουσιαστική συζήτηση. Αύριο το πρωί, οι τεχνικές ομάδες που θα βρίσκονται στην Αθήνα θα επεξεργαστούν περαιτέρω ορισμένα στοιχεία και η τηλεδιάσκεψη θα επαναληφθεί αύριο την ίδια ώρα».

Η ανακοίνωση της Κομισιόν

Ο εκπρόσωπος του Όλι Ρεν, Αμαντέου Αλταφάζ, αφού τόνισε ότι οι τεχνικές συζητήσεις θα συνεχιστούν αύριο στην Αθήνα, δεν θέλησε να προβεί σε οποιοδήποτε άλλο σχόλιο για την ουσία των συζητήσεων.

Νωρίτερα είχε διευκρινίσει ότι σε περίπτωση μη επίτευξης των στόχων πρέπει να λαμβάνονται διορθωτικά μέτρα, αποφεύγοντας ωστόσο να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.

Κληθείς να σχολιάσει δημοσιεύματα και αναφορές που εμφάνισαν την Eurostat να παρεμβαίνει στο έργο των ελληνικών στατιστικών υπηρεσιών, ο εκπρόσωπος της Επιτροπής αρνήθηκε τις κατηγορίες, υπογραμμίζοντας ότι τα στατιστικά στοιχεία που έρχονται από την Ελλάδα είναι πλέον απολύτως αξιόπιστα και ασφαλή.

Στις 11.30 αύριο, Τετάρτη, κυβερνητική σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου

Κυβερνητική σύσκεψη, υπό τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, συγκαλείται αύριο, Τετάρτη, στις 11.30 το πρωί, στη Βουλή, όπως έγινε γνωστό.

Στη σύσκεψη, κατά πληροφορίες, θα εκτιμηθούν τα αποτελέσματα των, μέσω τηλεδιάσκεψης, επαφών του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου με τους επικεφαλής της τρόικας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ