Πειράξαμε μια κλασική γαλλική σαλάτα και έγινε νόστιμη.
Είναι πραγματικά μια δροσερή και χορταστική σαλάτα ταυτόχρονα. Στη Γαλλία δεν κάνουν όσα θα σας προτείνω, αλλά η δική μου είναι καλύτερη. Σύνολο θερμίδων, μόνο 291.
Υλικά
- Σαλάτα παντός τύπου, στα σούπερ μάρκετ (όχι μαρούλι)
- Κονσέρβα τόνου, σε γυάλινο κουτί για περισσότερη ποιότητα και ασφάλεια
- Λίγα πράσινα φασολάκια βρασμένα
- 4 βραστές πατατούλες, μικρές
- 1 κουταλάκι γκυκού κόκκινο ξύδι
- 1 κουταλάκι χυμό λεμονιού
- 2 κουταλάκια μουστάρδα Dijon
- 2 κουταλάκια ελαιόλαδο
- 2 βρασμένα αυγά ξερά
- 5-6 ντοματίνια
- 1/2 κρεμμύδι σε λεπτές μακριές φετούλες
- 8 μαύρες ελιές
- Λίγο μαϊντανό
Εκτέλεση
- Πλύντε φύλλο-φύλλο, πολύ προσεκτικά τη σαλάτα
- Μην αγοράζετε συσκευασμένη
- Βράστε φασολάκια και πατατούλες μαζί (ίσως χρησιμεύσουν και σε κάτι άλλο)
- Τοποθετήστε τη σαλάτα σε σαλατιέρα
- Αλατίστε ελαφρά
- Προσθέστε όλα τα υλικά
- Σε ένα μπολ ανακατέψτε μουστάρδα, ελαιόλαδο, χυμό λεμονιού
- Προσθέστε λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Περιχύστε τη σαλάτα, λίγο μαϊντανό από πάνω
- Αν θέλετε, βάζετε καλαμπόκι αντί για φασολάκια, ή προσθέτετε κάπαρη
Μπορείτε να κάνετε την ελληνική σας νισουάζ «υπερπαραγωγή»:
Η κλασική νισουάζ (πήρε το όνομά της από την πόλη Νίκαια της Γαλλίας) τρώγεται με κοτόπουλο και δεν έχει ελιές-κρεμμύδι-κάπαρη.
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο