Οι Αθηναίοι μιλούν για την πόλη τους - iefimerida.gr

Οι Αθηναίοι μιλούν για την πόλη τους

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε ποιά πόλη θέλουμε να ζούμε; Αυτό το καυτό ερώτημα θα κληθούν να απαντήσουν οι ομιλητές (και το κοινό) που θα συμμετάσχουν στην διάλεξη του Megaron Plus που θα γίνει αύριο Τρίτη 12 Απριλίου.

Το Megaron Plus του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, ανοίγει ένα διάλογο για ανθρώπους που ζουν στην Αθήνα και θα ήθελαν να μιλήσουν γι’ αυτήν, για να γίνει καλύτερη… Αν δεχτούμε αυτό που έλεγε ο Άρης Κωνσταντινίδης, «κτίζουμε όπως ζούμε», τότε πρέπει να διερευνήσουμε τι είδους ζωή προτείνει η αρχιτεκτονική σήμερα, αν έχει ένα όραμα για την πόλη κι αν αυτό είναι ουτοπικό ή ρεαλιστικό. Οι λογοτέχνες που έχουν αποτυπώσει την πόλη στα κείμενά τους βλέπουν κι αυτοί τα αρνητικά και τα θετικά της σημεία, κινούν τους ήρωες τους μέσα σε αυτήν και έχουν εκ των πραγμάτων μια δική τους, ιδιαίτερη, άποψη για τον τρόπο ζωής στην πόλη. Στη συζήτηση θα συμμετάσχουν οι Αριστείδης Αντονάς, Δημήτρης Διαμαντόπουλος, Αλέξανδρος Ίσσαρης, Μένης Κουμανταρέας, Αλέξανδρος Τομπάζης, Λίζη Τσιριμώκου, Δημήτρης Φιλιππίδης, ενώ την συζήτηση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος και διευθυντής του περιοδικού Διαβάζω Γιάννης Μπασκόζος. Η είσοδος είναι ελεύθερη αλλά θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας με δελτία που θα αρχίσουν να διανέμονται στις 4.30μ.μ.. Η διάλεξη θα ξεκινήσει στις 6 μ.μ.

Βασιλίσσης Σοφίας & Κόκκαλη Τηλέφωνο: 2103688711

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ