Αύριο στις 7 το απόγευμα θα συνεχιστεί η τηλεδιάσκεψη - iefimerida.gr

Αύριο στις 7 το απόγευμα θα συνεχιστεί η τηλεδιάσκεψη

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η πρώτη φάση της τηλεδιάσκεψης που είχε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος με τους επικεφαλής της Τρόικα. Από το υπουργείο Οικονομικών εκδόθηκε η ακόλουθη δήλωση:

«Κατά την τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε απόψε το βράδυ, μεταξύ του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και Υπουργού Οικονομικών, κ. Ευάγγελου Βενιζέλου, και των εκπροσώπων της τρόικα (Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, Ευρωπαϊκή Επιτροπή και Διεθνές Νομισματικό Ταμείο) έγινε μία παραγωγική και ουσιαστική συζήτηση.

Αύριο το πρωί, οι τεχνικές ομάδες που θα βρίσκονται στην Αθήνα θα επεξεργαστούν περαιτέρω ορισμένα στοιχεία και η τηλεδιάσκεψη θα επαναληφθεί αύριο την ίδια ώρα»

«Παραγωγική» και «ουσιώδη», χαρακτήρισε την τηλεδιάσκεψη και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλίας Μόσιαλος.

Η τηλεδιάσκεψη ανάμεσα στον υπουργό Οικονομικών κ. Ευ. Βενιζέλο και τους τρεις επικεφαλής της τρόικας, τον κ. Πόουλ Τόμσεν (ΔΝΤ), τον κ. Ματίας Μορς (Ευρωπαϊκή Επιτροπή) και τον κ. Κλάους Μαζούχ (ΕΚΤ) ξεκίνησε στις 19:22. Ο υπουργός μετείχε από το γραφείο του, στον 6ο όροφο του κτιρίου επί της οδού Νίκης στο Σύνταγμα. Στο ίδιο γραφείο βρίσκονται και συμμετείχαν στην τηλεδιάσκεψη ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών κ. Ηλ. Πλασκοβίτης και ο πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων κ. Γ. Ζανιάς.

Σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη, η χρονική διάρκεια της τηλεδιάσκεψης καταδεικνύει και τη δυσκολία στην τελική συμφωνία μεταξύ κυβέρνησης και τρόικας για τα δημοσιονομικά μέτρα, τόσο για το τρέχον έτος, όσο και το 2012. Θεωρείται δεδομένο ότι τα μέτρα αυτά θα επικεντρωθούν στον περαιτέρω δραστικό περιορισμό των δαπανών (συμπεριλαμβανομένων, της εργασιακής εφεδρείας - που αναμένεται να επεκταθεί και στον στενό δημόσιο τομέα -, της μείωσης των επικουρικών συντάξεων, των καταργήσεων φορέων, κ.λπ.).

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ