Ανακαλύψτε την κινόα στην κουζίνα σας, έναν ωφέλιμο καρπό.
Η κινόα είναι ένας μικροσκοπικός αποξηραμένος καρπός του φυτού Κινόα. Εχει περισσότερες πρωτείνες από το σιτάρι, περιέχει Ω3 λιπαρά, κάλιο, σίδηρο, αμινοξέα και πληθώρα άλλων ευεργετικών χαρακτηριστικών.
Βράζει πανεύκολα, με λίγο νεράκι και αλάτι.
Μπαίνει σε όλα τα φαγητά και τις σαλάτες.
Δοκιμάστε μια συνταγή με λαχανικά τουρλού και κινόα, ιδιανική για χορτοφάγους και νηστεύοντες!
Υλικά
- 1 κονσέρβα καλαμπόκι βρασμένο ποιοτική
- 1 κονσέρβα μαύρα φασόλια ποιοτική
- 1 ντοματούλα φρέσκια
- Λίγο μαϊντανό
- 2 κλωναράκια φρέσκο κρεμμύδι
- Λίγο ελαιόλαδο
- Λίγο τσίλι σε πιπεριά ή σε σκόνη
- Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
- Βάζετε όλα τα υλικά μαζί αφού πρώτα στραγγίσετε καλά τα υγρά από το καλαμπόκι και τα μαύρα φασόλια
- Στο βαθύ τηγάνι σας προσθέστε λίγο ελαιόλαδο
- Ρίξτε και την κινόα
- Ψιλοκόψτε την ντοματούλα και το κρεμμυδάκι
- Ρίξτε αλάτι και πιπέρι
- Σκεπάστε το τηγάνι σας και βράστε για 15 λεπτά
- Ανακατέψτε τακτικά και αν χρειαστεί ρίξτε λίγες σταγόνες νερό
Δοκιμάστε το, είναι απολαυστικό πιάτο και ποιοτικά χορταστικό!
Για να γίνει ακόμη πιο πλούσιο και ευεργετικό, κόψτε ένα ώριμο αβοκάντο από πάνω.
Αυτό είναι το φυτό Κινόα, το αγαπημένο σιτηρό των Ινκας!
Το μαζεύουν όταν αποξηρανθεί, όπως το σιτάρι:
Εσείς αγοράστε κινόα σε όλα τα σούπερ μάρκετ ή βιολογικό στα βιολογικά καταστήματα (καλύτερα).