Διετή παράταση μέχρι το 2017, πήρε η Γαλλία από την Κομισιόν για να μειώσει το έλλειμμά της στο 3% του ΑΕΠ, όπως αποφάσισε το Κολέγιο των Επιτρόπων.
Η εξήγηση που έδωσαν τόσο ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αρμόδιος για το Ευρώ Βάλντις Ντομπρόβσκις όσο και ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί ήταν πως η Γαλλία ήταν «η πιο περίπλοκη περίπτωση» καθώς πρέπει να προωθήσει άμεσα διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και να μειώσει το δημοσιονομικό της έλλειμμα.
Ετσι, αποφασίστηκε να δοθούν τρεις επιπλέον μήνες στη Γαλλία για την εφαρμογή μεταρρυθμίσεων και δύο χρόνια (μέχρι το 2017) για να φτάσει στο στόχο του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης αναφορικά με το έλλειμμα. Για το Βέλγιο και την Ιταλία η Κομισιόν εκτίμησε πως δεν χρειάζεται να τεθούν στο διορθωτικό σκέλος που διέπει τη διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος.
Από τις χώρες μέλη της Ε.Ε., έλλειμμα πάνω από 3% έχουν η Γαλλία, η Ιρλανδία, η Κροατία, η Βουλγαρία και η Πορτογαλία και η Κομισιόν θα παρακολουθεί στενά τα μέτρα που θα λάβουν οι κυβερνήσεις των συγκεκριμένων κρατών για να φτάσουν τους στόχους του Συμφώνου Σταθερότητας.