Παρέμβαση Γαβρά: Ο Τσίπρας δεν θα καταφέρει τα πάντα, αλλά θα κάνει τα πάντα για να τα καταφέρει - iefimerida.gr

Παρέμβαση Γαβρά: Ο Τσίπρας δεν θα καταφέρει τα πάντα, αλλά θα κάνει τα πάντα για να τα καταφέρει

EUROKINISSI/ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δηλώσεις υπέρ του Αλέξη Τσίπρα έκανε στην κομμουνιστική εφημερίδα L' Humanité ο παγκοσμίου φήμης σκηνοθέτης Κώστας Γαβράς.

Ο δημιουργός του «Ζ» εκτιμά ότι η «συντηρητική» Ευρώπη δεν έχει «κανένα λόγο» να αφήσει τον Ελληνα πρωθυπουργό «να επιτύχει».

«Η Ελλάδα βρίσκεται αντιμέτωπη με μια συντηρητική Ευρώπη, η οποία δεν έχει κανένα λόγο να αφήσει τον Τσίπρα να επιτύχει, έστω και μόνο για ιδεολογικούς λόγους», δηλώνει ο Ελληνογάλλος σκηνοθέτης.

«Αυτό που συμβαίνει σε τρία ή τέσσερα εκατομμύρια Έλληνες είναι μια τραγωδία. Εγκρίνω τη βούληση του Τσίπρα να βγάλει τη χώρα από τα νύχια της τρόικας», προσθέτει ο σκηνοθέτης του «Ζ».

Ο Ελληνας πρωθυπουργός «άρχισε να εφαρμόζει τις μεταρρυθμίσεις του. Δεν θα καταφέρει ίσως τα πάντα, αλλά το σημαντικό είναι να κάνει τα πάντα για να τα καταφέρει», συνεχίζει ο 82χρονος κινηματογραφιστής.

Αναφερόμενος στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για τον πολιτισμό, ο Κώστας Γαβράς το χαρακτήρισε «πολύ δίκαιο στον τύπο και την ουσία, προβλέπει δηλαδή μια απαραίτητη κρατική υποστήριξη, αφήνοντας παράλληλα τον πολιτισμό στα χέρια αυτών που τον παράγουν».

Παρέμβαση Γαβρά: Ο Τσίπρας δεν θα καταφέρει τα πάντα, αλλά θα κάνει τα πάντα για να τα καταφέρει | iefimerida.gr 0
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Κώστας Γαβράς Αλέξης Τσίπρας ΣΥΡΙΖΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ