Ευάγγελος Βενιζέλος: «Αισθάνομαι απελευθερωμένος» - iefimerida.gr

Ευάγγελος Βενιζέλος: «Αισθάνομαι απελευθερωμένος»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Εγώ νιώθω απελευθερωμένος». Η φράση ανήκει στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο και αποτυπώνει τη στάση του απέναντι στα πράγματα σε αυτή την εξαιρετικά δύσκολη περίοδο. Αυτή η εκμυστήρευση υποδηλώνει, εξάλλου, ότι ο κ. Βενιζέλος γνωρίζει πως πολιτικά και εκλογικά, το ΠΑΣΟΚ ενδέχεται να καταγράψει μια βαριά ήττα, αν το στοίχημα δεν... βγει. Εχει πλήρη επίγνωση ότι το πολιτικό κόστος για τα μέτρα που έχει λάβει αυτή η κυβέρνηση θα το αναλάβει πλήρως και απολύτως το ΠΑΣΟΚ αλλά και ο ίδιος προσωπικά που «δέχθηκε να βάλει το κεφάλι του στον ντορβά» διακινδυνεύοντας το όποιο πολιτικό κεφάλαιό του. Αλλά, όπως είπε και όταν ανέλαβε, θεωρεί ότι, εδώ που έχει φτάσει η κατάσταση την οποία κλήθηκε να διαχειριστεί, δεν υπάρχει άλλος δρόμος από τη στιγμή μάλιστα που η προσπάθεια της κυβέρνησης υπονομεύεται από πολλές πλευρές με κυρίαρχη αυτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης και των συνδικαλιστών.

Και πλέον είναι αποφασισμένος, όπως είναι σε θέση να γνωρίζει η iefimerida, να κάνει «ότι του ζητηθεί» προκειμένου να μην χρεοκοπήσει η χώρα. «Αν απόψε του ζητήσουν 300.000 απολύσεις, θα το κάνει. Δεν υπάρχει εναλλακτική λύση» λένε συνεργάτες του ενόψει της κρίσιμης αποψινής τηλεδιάσκεψης με την τρόικα.

Ο υπουργός Οικονομικών γνωρίζει πολύ καλά ότι το «τσουνάμι» που έρχεται οφείλεται σε αβελτηρίες, αγκυλώσεις, καθυστερήσεις του πολιτικού προσωπικού της κυβέρνησης εδώ και δύο χρόνια. Ξέρει επίσης ότι «τώρα είναι η ώρα μηδέν» για τις αποφάσεις, καθώς:

  • Οι ευρωπαίοι μας έχουν στο στόχαστρο λόγω των αδυναμιών της Ελλάδας και του πολιτικού του προσωπικού (υπουργών, κομματικών στελεχών, αντιπολίτευση, συνδικαλιστές) να προχωρήσουν στις μεταρρυθμίσεις με συναίνεση.
  • Οι πιστωτές μας -και ιδίως οι Γερμανοί που σπαράσσονται από ενδοκυβερνητικά προβλήματα- δείχνουν να έχουν μετανιώσει για τη συμφωνία της 21ης Ιουλίου και βάζουν συνεχώς προσκώμματα στην Ελλάδα ζητώντας «γη και ύδωρ».
  • Οι συνέπειες μιας χρεοκοπίας της Ελλάδας δεν έχουν γίνει κατανοητές από τηνκοινή γνώμη. «Εχει δημιουργηθεί η εντύπωση ότι σε κάθε διαπραγμάτευση με την τρόικα στήνεται ένα επικοινωνιακό σκηνικό και πως κάποιος απο μηχανής θεός θα μας σώσει την τελευταία στιγμή» λέει πολύ στενός συνεργάτης του Πρωθυπουργού. «Κανείς δεν δείχνει να έχει αντιληφθεί ότι η κρίση είναι αληθινή, ότι τα πράγματα είναι πιο άσχημα απ' ότι φαίνονται ή νομίζουν κάποιοι οι οποίοι περί άλλων τυρβάζουν μοιράζοντας ψεύτικες υποσχέσεις» προσθέτει αναφερόμενος κυρίως στον πρόεδρο της Ν.Δ. Αντώνη Σαμαρά.

Με όλα αυτά τα δεδομένα ο κ. Βενιζέλος δηλώνει «απελευθερωμένος» να λάβει όποια μέτρα χρειαστούν χωρίς το φόβο του πολιτικού κόστους, ευελπιστώντας ότι με την στάση του αυτή θα καταγραφεί στην ιστορία ως υπεύθυνος πολιτικός κάτι το οποίο δεν αποκλείεται να τον βοηθήσει και στο παρόν αν και εφόσον οι πολιτικές εξελίξεις της χώρας το επιτρέψουν.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ