«Η Ελλάδα πρέπει να κάνει στάση πληρωμών και να επιστρέψει στη δραχμή» - iefimerida.gr

«Η Ελλάδα πρέπει να κάνει στάση πληρωμών και να επιστρέψει στη δραχμή»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την άποψη ότι η Ελλάδα θα έπρεπε να κηρύξει πτώχευση και να βγει από την Ευρωζώνη, εξέφρασε μέσω άρθρου γνώμης στους Financial Times ο οικονομολόγος Νουριέλ Ρουμπινί.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο Ρουμπινί, η Ελλάδα έχει κολλήσει σε ένα φαύλο κύκλο αναξιόχρεου, χαμηλής ανταγωνιστικότητας και όλο και βαθύτερης διαρκούς ύφεσης, την ώρα που το χρέος επιδεινώνεται από τη δρακόντεια δημοσιονομική λιτότητα. «Για να βγει από αυτή την κατάσταση, η χώρα πρέπει να αρχίσει τώρα μία ομαλή αναδιάρθρωση χρέους, να βγει από την Ευρωζώνη και να επιστρέψει στη δραχμή», αναφέρει μεταξύ άλλων.

Παράλληλα, τονίζει ότι η συμφωνία ανταλλαγής ομολόγων προσφέρει σχεδόν μηδενική ελάφρυνση χρέους, αν συνυπολογιστούν τα κίνητρα προς τους πιστωτές, και συστήνει απόρριψη αυτής της συμφωνίας και επαναδιαπραγμάτευσή της υπό την απειλή της πτώχευσης.

Αναφορικά με τις απώλειες των ευρωπαϊκών τραπεζών, υποστηρίζει ότι θα μπορούσαν να απορροφηθούν με την αναγκαία ενίσχυση της κεφαλαιακής τους βάσης, ενώ ως προς τις ελληνικές τράπεζες σημειώνει ότι «μάλλον θα χρειάζονταν μέτρα παρόμοια με αυτά στην Αργεντινή, όπως ο έλεγχος των κεφαλαίων».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ