Χρηματιστήριο: Οι τράπεζες παρασύρουν τον Δείκτη - iefimerida.gr

Χρηματιστήριο: Οι τράπεζες παρασύρουν τον Δείκτη

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πτωτικά κινείται αυτή την ώρα ο Γενικός Δείκτης στο Χρηματιστήριο της Αθήνας, σε μια συνεδρίαση με έντονη μεταβλητότητα.

Πιο συγκεκριμένα, η αγορά σήμερα άνοιξε με ελαφρά κέρδη, ωστόσο γρήγορα ο Δείκτης γύρισε σε αρνητικό πρόσημο, στο οποίο διατηρήθηκε περίπου μέχρι τις 12.10 το μεσημέρι. Από εκείνο το χρονικό σημείο και μετά άρχισε να ανακάμπτει, φτάνοντας ακόμα και στο +0,80%, ωστόσο λίγο μετά τις 13.15 επέστρεψε στο... κόκκινο και τώρα (16.15) σημειώνει απώλειες της τάξης του -2,07%, με τις μετοχές των τραπεζών να πιέζονται σημαντικά, ειδικά δε οι Πειραιώς και Eurobank, μετά την ανακοίνωση ότι θα βγουν από τον πανευρωπαϊκο δείκτη Stoxx 600.

Το πώς θα κινηθεί τις επόμενες ημέρες η χρηματιστηριακή αγορά θα εξαρτηθεί από τα νεότερα που θα υπάρξουν όσον αφορά το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων που κατέθεσε ο Γιάνης Βαρουφάκης στους «θεσμούς», χωρίς ωστόσο να θεωρείται αμελητέα η όποια αντίδραση υπάρξει και στο εσωτερικό της κυβέρνησης.

Πάντως, αξίζει να σημειωθεί ότι τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια αλλά και η Wall Street αντέδρασαν χθες σχεδόν με.. ενθουσιασμό στην είδηση περί αποδοχής της ελληνικής λίστας μεταρρυθμίσεων από την Ευρώπη.

Αναφορικά με τα ομόλογα, η εικόνα βαίνει συνεχώς βελτιούμενη. Οι αποδόσεις στα 10ετή βρίσκονταν πριν από λίγη ώρα στο 8,6%, ενώ στα 3ετή γύρω στο 12% και στα 5ετή στο 11%.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ