Βίζερ: Δεν τέθηκε ποτέ ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη - iefimerida.gr

Βίζερ: Δεν τέθηκε ποτέ ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη δεν τέθηκε ποτέ στις επιλογές που εξετάστηκαν στη διάρκεια των συζητήσεων μεταξύ της νέας κυβέρνησης της χώρας και των διεθνών πιστωτών της.

Αυτό τουλάχιστον επιβεβαίωσε ο Τόμας Βίζερ, μιλώντας χθες βράδυ στο αυστριακό δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο ÖRF.

Ο Βίζερ, που προεδρεύει του Eurogroup Working Group το οποίο προετοιμάζει τις αποφάσεις που λαμβάνει το συμβούλιο των Υπουργών Οιονομικών της Ευρωζώνης, ανέφερε ότι οι δυο πλευρές κατέληξαν σε έναν «σχετικά αποδεκτό συμβιβασμό».

Ερωτηθείς αν το ενδεχόμενο Grexit τέθηκε υπό συζήτηση, ο αξιωματούχος απάντησε ότι με εξαίρεση τα πλείστα δημοσιεύματα, ουδέποτε εξετάστηκε η επιλογή αυτή.

«Είναι κρίσιμο το πρόγραμμα, οι νόμοι που εφαρμόζονται και —κάτι που είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την Ελλάδα—, νέοι, ή πιο αποτελεσματικοί θεσμοί, να αρχίσουν να δουλεύουν. Αν όλα αυτά ρυθμιστούν διά νόμων, τα χρήματα θα αρχίσουν να ρέουν», είπε ο Βίζερ, ο οποίος συμμετείχε σε κάποιες από τις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Τόμας Βίζερ grexit ΕΕ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ