Τσάμπιονς Λιγκ: Μεγάλα παιχνίδια σήμερα σε Μάντσεστερ και Τορίνο - iefimerida.gr

Τσάμπιονς Λιγκ: Μεγάλα παιχνίδια σήμερα σε Μάντσεστερ και Τορίνο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με δύο μεγάλες αναμετρήσεις συνεχίζεται η φάση των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ απόψε. Στο Μάντσεστερ, η Σίτι αντιμετωπίζει την Μπαρτσελόνα και στο Τορίνο η Γιουβέντους την Ντόρτμουντ με τις δύο ομάδες να συναντιούνται για πρώτη φορά μετά τον τελικό του 1997.

Η Μάντσεστερ Σίτι υποδέχεται την Μπαρτσελόνα στο Etihad όπως ακριβώς συνέβη και πέρυσι στην ίδια φάση του Τσάμπιονς Λιγκ. Η ισπανική ομάδα πέρασε νικηφόρα με σκορ 2-0 ενώ είχε επικρατήσει και στον επαναληπτικό με σκορ 2-1, παίρνοντας με άνεση την πρόκριση στην προημιτελική φάση. Φέτος όμωςη Σίτι θέλει να αλλάξει τα δεδομένα. Η ομάδα του Μανουέλ Πελεγκρίνι προέρχεται από σπουδαία εμφάνιση και νίκη επί της Νιούκαστλ με σκορ 5-0 ενώ η Μπαρτσελόνα έχασε πολύτιμο έδαφος στη μάχη του τίτλου αφού ηττήθηκε 1-0 εντός έδρας από τη Μάλαγα. Για τους γηπεδούχους δεν θα αγωνιστεί λόγω τιμωρίας ο Γιάγια Τουρέ. Από την πλευρά της η Μπαρτσελόνα δεν αντιμετωπίζει κάποιο σημαντικό πρόβλημα τραυματισμού και ο Λουίς Ενρίκε έχει μόνο έναν προβληματισμό όσον αφορά την 11άδα. Τσάβι και Ινιέστα διεκδικούν την είσοδο στο αρχικό σχήμα μαζί με τους Ράκιτιτς και Μπουσκέτς ενώ στην επίθεση θα αγωνιστούν φυσικά οι Σουάρες, Μέσι και Νεϊμάρ.

Μετά από 18 χρόνια

Ήταν το γκολ του Λαρς Ρίκεν, το οποίο είχε σημαδέψει τον τελικό του 1997. Τότε που η Ντόρτμουντ κατέκτησε το Τσάμπιονς Λιγκ ως αουτσάιντερ απέναντι στη Γιουβέντους στο Μόναχο με σκορ 3-1. Από τότε πέρασαν 18 χρόνια και οι δύο ομάδες από χίλια κύματα μέχρι τελικά να συναντηθούν ξανά στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Η Γιουβέντους βρίσκεται στην πρώτη θέση της βαθμολογίας αυτή την στιγμή στο Καμπιονάτο ενώ η Ντόρτμουντ δίνει μάχη για να ξεφύγει από τις χαμηλές θέσεις του βαθμολογικού πίνακα. Ο Μαξιμιλιάνο Αλέγκρι θα έχει ξανά στη διάθεσή του τον Βιδάλ συγκριτικά με το τελευταίο παιχνίδι απέναντι στην Αταλάντα ενώ από την πλευρά του ο Γιούργκεν Κλοπ, ο οποίος είδε την ομάδα να σημειώνει την 3η συνεχόμενη νίκη της στο πρωτάθλημα κόντρα στην Στουτγκάρδη, θα γνωρίζει την τελευταία στιγμή αν θα μπορεί να υπολογίζει στον Ιμόμπιλε ενώ δεδομένη είναι η παρουσία του Χούμελς στο κέντρο της άμυνας.

Αναλυτικά το πρόγραμμα
Μάντσεστερ Σίτι-Μπαρτσελόνα 21:45 NovaSports 2 & HD
Γιουβέντους-Ντόρτμουντ 21:45 NovaSports 1 & HD

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Τσάμπιονς Λιγκ Ποδόσφαιρο
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ