Γκρίνια, αντιρρήσεις και ενστάσεις στο Κυβερνητικό Συμβούλιο για τη λίστα Βαρουφάκη - iefimerida.gr

Γκρίνια, αντιρρήσεις και ενστάσεις στο Κυβερνητικό Συμβούλιο για τη λίστα Βαρουφάκη

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τρεις ώρες κράτησε το Κυβερνητικό Συμβούλιο με τους υπουργούς της κυβέρνησης να εκφράζουν αντιρρήσεις και ενστάσεις για τη λίστα των μεταρρυθμίσεων που έστειλε η κυβέρνηση στους θεσμικούς εταίρους.

Ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Οικονομικών δέχθηκε πυρά από υπουργούς για το περιεχόμενο της λίστας καθώς τα όσα αναφέρονται δεν έχουν καμία σχέση με τις προεκλογικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ.

Αντιρρήσεις και ενστάσεις από τον Λαφαζάνη

Ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Λαφαζάνης είχε αρκετές ενστάσεις, ενώ εξέφρασε αντιρρήσεις για το επίμαχο mail. Πάντως σύμφωνα με κυβερνητική πηγή έγινε μία εποικοδομητική συζήτηση με επίκεντρο τη λίστα που έστειλε ο Γιάνης Βαρουφάκης στους Ευρωπαίους.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης ενημέρωσαν τα μέλη του Κυβερνητικού Συμβουλίου σχετικά με τις διαπραγματεύσεις και τη σύνταξη της λίστας.

Αρκετοί υπουργοί έθεσαν διευκρινιστικές ερωτήσεις στους κυρίους Τσίπρα και Βαρουφάκη, ενώ κατά τη συζήτηση έγινε ευρεία ανταλλαγή απόψεων σχετικά με τις προτεραιότητες της κυβέρνησης το επόμενο διάστημα και το νομοθετικό έργο που ακολουθεί.

Περιμένοντας το πράσινο φως από τους εταίρους

Η κυβέρνηση αναμένει πρώτα την ψήφιση της συμφωνίας από τα κοινοβούλια των κρατών-μελών της ΕΕ και στη συνέχεια θα αποφασιστεί η διαδικασία στο ελληνικό κοινοβούλιο, είπε η ίδια κυβερνητική πηγή. «Είμαστε αισιόδοξοι ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα», είπε ο υπουργός.

Βούτσης: Τα μνημόνια τέλειωσαν, δεν υπάρχουν νέα μέτρα

Τα μνημόνια τέλειωσαν, σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών, Νίκο Βούτση, ο οποίος σε δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση του κυβερνητικού συμβουλίου, τόνισε πως δεν υπάρχουν νέα μέτρα στη λίστα με τις μεταρρυθμίσεις της ελληνικής κυβέρνησης που ο Γιάνης Βαρουφάκης έστειλε προς την Κομισιόν.

«Είμαστε αισιόδοξοι ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα ούτε αυτή την ώρα στο Eurogroup, ούτε έως την Παρασκευή που θα εγκριθεί από τα κοινοβούλια», ανέφερε χαρακτηριστικά, τονίζοντας πως το κείμενο που εστάλη από τη κυβέρνησης δεν πρόκειται περί μέτρων και «δεν έχει σχέση με μνημόνια».

«Υπάρχουν μέσα σε αυτό, όλοι οι βασικοί πυλώνες της Θεσσαλονίκης. Τέλος τα μνημόνια, κι αυτό προκύπτει από το κείμενο», υπογράμμισε, ενώ σχολιάζοντας τις αντιδράσεις που εξέφρασαν διάφορα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε πως «το πράγμα θα πάει καλά», ότι «είμαστε σε καλό δρόμο» και πως «θα υπάρξει γρήγορα και νομοθετικό έργο».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ