Μουρμούρα για τη λίστα μεταρρυθμίσεων: «Αγκάθι» εντός κυβέρνησης οι 100 δόσεις - iefimerida.gr

Μουρμούρα για τη λίστα μεταρρυθμίσεων: «Αγκάθι» εντός κυβέρνησης οι 100 δόσεις

EUROKINISSI/ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΟΥΣ

Από τη σύνταξη της τελικής λίστας των μεταρρυθμίσεων που θα πάρουν στα χέρια τους οι δανειστές φαίνεται ότι άρχισαν τα εσωτερικά προβλήματα για την κυβέρνηση.

Η πιο χαρακτηριστική περίπτωση είναι η ρύθμιση των 100 δόσεων, καθώς φαίνεται ότι υπάρχουν δυο αντικρουόμενες απόψεις.

Η μια λέει ότι πρόκειται για αυστηρά εσωτερικό θέμα, από το οποίο μάλιστα προσδοκώνται άμεσα έσοδα κι ως εκ τούτου δεν πρέπει να συμπεριληφθεί στη λίστα. Επιπλέον, όσοι υποστηρίζουν αυτήν την άποψη, τονίζουν με νόημα ότι διακυβεύονται κι άλλα πράγματα, εννοώντας ότι αν η ρύθμιση συμπεριληφθεί στον κατάλογο, θα είναι σαν να ζητάει η κυβέρνηση την άδεια των δανειστών και για τα αυτονόητα, κάτι που δεν συνάδει με τη μάχη που δόθηκε τις τελευταίες ημέρες.

Η άλλη άποψη είναι ότι η ρύθμιση πρέπει να συμπεριληφθεί ως δείγμα καλής θέλησης. Με δεδομένο, δε, ότι δεν έχει δημοσιονομικό κόστος, δεν τίθεται σε κίνδυνο η εφαρμογή της. Οι πληροφορίες αναφέρουν, δε, ότι αν τελικά συμπεριληφθεί δεν θα έχει λεπτομέρειες αλλά τις βασικές κατευθύνσεις, από τις οποίες θα προκύπτει ότι δεν παγιώνεται η κουλτούρα του κακοπληρωτή, όπως ανησυχούν οι δανειστές.

Επί του παρόντος, η άποψη που φαίνεται να επικρατεί είναι η δεύτερη. Οσο για τη ρύθμιση αυτή καθ' αυτή, όταν έρθει στη Βουλή όλα δείχνουν ότι θα έχει πολλές αλλαγές, όπως το όριο του 1 εκατ. ευρώ, που μπορεί τελικά να μην καταργηθεί αλλά μόνο να αυξηθεί.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ