Η 20ή Φεβρουαρίου ήταν η βάση για τη συνέχιση της οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα, υπό την αίρεση ότι οι μεταρρυθμίσεις που θα προτείνει θα τύχουν της έγκρισης του Eurogroup. Ωστόσο, τα πράγματα δεν ολοκληρώνονται εδώ, καθώς ακολουθούν τέσσερις μήνες γεμάτοι ελπίδα και αγωνία για την ελληνική κυβέρνηση.
Τα συμπεράσματα που βγάζει η τράπεζα Credit Argicole για τη συμφωνία της Παρασκευής είναι συγκεκριμένα και έχουν να κάνουν με τις ανάγκες της χώρας αυτό το διάστημα, την πολιτική που θα ακολουθήσει η ΕΚΤ, αλλά και τις διαπραγματεύσεις που θα γίνουν με την πρώην Τρόικα για το επόμενο πρόγραμμα που ακολουθήσει η Ελλάδα, μετά το πέρας του τετραμήνου.
Η τράπεζα αναφέρει ότι δεν είναι ξεκάθαρο πώς θα χρηματοδοτήσει η Ελλάδα τον εαυτό της κατά τη διαπραγματευτική διαδικασία. Ειδικά αν η κατάσταση στα κρατικά ταμεία χειροτερεύσει, με αποτέλεσμα η κυβέρνηση να προωθήσει τα t-bills ως μια χρηματοδοτική επιλογή. Όσο για την ΕΚΤ, ενδέχεται να δεχθεί εκ νέου τα ελληνικά ομόλογα, έτσι ώστε να μειώσει το άνοιγμα με τη χρηματοδότηση μέσω του ELA.
Παράλληλα, εκφράζει ανησυχίες για τους κινδύνους εφαρμογής της συμφωνίας («οι κίνδυνοι παραμένουν αυξημένοι», αναφέρει), σημειώνει πως οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν για αρκετούς μήνες, ενώ η ταμειακή κατάσταση της Ελλάδας παραμένει σφιχτή.
Στη φωτεινή πλευρά των πραγμάτων βλέπει πως η ενδιάμεση συμφωνία δίνει στην Ελλάδα την ευκαιρία να «αγοράσει» χρόνο και σε αυτούς τους τέσσερις μήνες να αντιμετωπίσει τα μακροπρόθεσμα ζητήματα και να καθορίσει τις λεπτομέρειες μιας συνολικής συμφωνίας, συμπεριλαμβανομένων των νέων δημοσιονομικών στόχων και μέτρων μείωσης του χρέους. Παράλληλα, η τράπεζα σημειώνει πως εξακολουθεί να αναμένει ότι θα βρεθεί μια πολιτικά αποδεκτή ρύθμιση και η δήλωση της Ευρωομάδας θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί ως μια σημαντική βάση γι' αυτόν τον σκοπό.
Προς επίρρωση των ανησυχιών που έχει η τράπεζα και των ρίσκων που οφείλει η ελληνική κυβέρνηση να διαχειριστεί, έρχονται τα γραφήματα που παραθέτει η Credit Agricole τα οποία δείχνουν το βαρύ ζήτημα που έχει η Ελλάδα για την αποπληρωμή του χρέους της κατά τη διάρκεια των τελευταίων έξι μηνών, τη μείωση των τραπεζικών καταθέσεων (ζήτημα που επιτάθηκε τις τελευταίες ημέρες) και τις ανάγκες του χρηματοπιστωτικού τομέα από την έκτακτη χρηματοδότηση μέσω της ΕΚΤ.
Σε ότι έχει να κάνει με τη σημειολογία και την ονοματολογία, η τράπεζα συμπέρανε πως έγινε προσεκτική χρήση των όρων. Έτσι τώρα δεν χρησιμοποιείται η λέξη «Τρόικα», αλλά αντικαταστάθηκε από τους «θεσμούς», ενώ κανείς δεν μιλάει για «πρόγραμμα», αλλά για «συμφωνία». Ωστόσο, φαίνεται πως το παρόν σχέδιο μοιάζει πάρα πολύ με εκείνο που πρόσφερε την προηγούμενη εβδομάδα το Eurogroup στην Ελλάδα.