Μοσκοβισί: Απαγόρευσα ακόμα και τη μελέτη ενός σχεδίου Grexit - iefimerida.gr

Μοσκοβισί: Απαγόρευσα ακόμα και τη μελέτη ενός σχεδίου Grexit

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: SOOC / ΝΙΚΟΣ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Όχι μόνο δεν μελετώ ένα σχέδιο πιθανής εξόδου της Ελλάδας, αλλά και απαγορεύω το να μελετηθεί κάτι τέτοιο», δήλωσε το πρωί της Δευτέρας ο Γάλλος επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων της Ε.Ε. Πιερ Μοσκοβισί, στην πρωινή εκπομπή του κρατικού τηλεοπτικού καναλιού France 2.

«Απαγόρευσα ακόμα και την εξέταση ενός τέτοιου σχεδίου, δεν υπάρχει Plan B. Γενικά, όποτε υπάρχει Plan B, σημαίνει ότι δεν πιστεύουμε πια στο Plan A», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ευρωπαίος επίτροπος, ως απάντηση στην ερώτηση για το αν ο ίδιος μελετά το πιθανό σενάριο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, που, σύμφωνα με πληροφορίες του γερμανικού Spiegel, υποτίθεται ότι προετοίμαζε η ΕΚΤ.

«Είχαμε μια πρώτη συμφωνία με την Ελλάδα την Παρασκευή, που κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση», προσθέτοντας ότι είναι και φιλόδοξη αλλά και ρεαλιστική. Ωστόσο, τόνισε ότι η ελληνική κυβέρνηση οφείλει να τηρήσει τις δεσμεύσεις που ανέλαβε η προηγούμενη κυβέρνηση και να καταθέσει προτάσεις που να είναι οικονομικά βιώσιμες.

«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει έναν και μόνο στόχο και ο ρόλος που εγώ έχω παίξει μέχρι τώρα είναι η αναζήτηση συμβιβασμών, για τη διατήρηση της ακεραιότητας της Ευρωζώνης, για να δοθεί η δυνατότητα στις δημοκρατίες να εισακουσθούν και για να μπορέσει να έχει μια επιθυμητή δημοσιονομική ισορροπία. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιθυμεί πραγματικά την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη και δεν υπάρχει κανένα απολύτως άλλο σχέδιο. Πιστεύω πραγματικά ότι είμαστε στον σωστό δρόμο. Περιμένω το βράδυ το πρόγραμμα των μεταρρυθμίσεων, ελπίζοντας ότι έχει γίνει κατανοητό ότι θα πρέπει να είμαστε συγχρόνως φιλόδοξοι, αλλά και ρεαλιστές», κατέληξε ο Πιερ Μοσκοβισί.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Πιερ Μοσκοβισί grexit Ελλάδα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ