Ολάντ: Η συμφωνία Ευρώπης-Ελλάδας ήταν ένας καλός συμβιβασμός - iefimerida.gr

Ολάντ: Η συμφωνία Ευρώπης-Ελλάδας ήταν ένας καλός συμβιβασμός

(EUROKINISSI)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ενας καλός συμβιβασμός, ήταν στα μάτια του Φρανσουά Ολάντ η συμφωνία που επετεύχθη στις Βρυξέλλες την Παρασκευή, για την επέκταση της δανειακής σύμβασης της Ελλάδας για τέσσερις μήνες.

«Για την Ευρώπη και την Ελλάδα βρέθηκε ένας καλός συμβιβασμός. Στο θέμα της Ελλάδας, αναζητήσαμε μια καλή λύση. Η καλή λύση ήταν να παρατείνουμε τη χρηματοδότηση επιτρέποντας στην Ελλάδα να διασφαλίσει τη μετάβαση και να μπορέσει να τιμήσει τις δεσμεύσεις της», είπε ο Γάλλος πρόεδρος, προσθέτοντας ότι καλή λύση ήταν επίσης να δοθεί χρόνος στην Ελλάδα, ώστε η χώρα να αναλάβει τις μεταρρυθμίσεις της και να γίνει επίσης σεβαστή η επιλογή των Ελλήνων ψηφοφόρων.

Ο Φρανσουά Ολάντ σημείωσε ότι η Ευρώπη πρέπει να δείξει αξιοπιστία- ότι υπάρχουν κανόνες που ισχύουν για όλες τις χώρες- αλλά και αλληλεγγύη, επειδή «όταν υπάρχουν χώρες που υποφέρουν είναι θεμιτό να μπορούμε να τους συμπαρασταθούμε ζητώντας τους ταυτόχρονα να σεβαστούν τις δεσμεύσεις τους».

«Η Ελλάδα έχει καταβάλει πολλές προσπάθειες τα τελευταία χρόνια. Της ζητήθηκαν πολλές θυσίες. Τώρα, πρέπει να δοθεί χρόνος αλλά ταυτοχρόνως να τηρηθούν οι δεσμεύσεις επειδή οι Γάλλοι, οι Γερμανοί και οι Ευρωπαίοι φορολογούμενοι είναι αυτοί που επέτρεψαν στην Ελλάδα να βγει από την κρίση», πρόσθεσε ο Γάλλος πρόεδρος.

Ο Ολάντ κατέληξε ότι με την Ανγκελα Μέρκελ αναζητούν πάντα το σωστό συμβιβασμό και τη σωστή λύση. «Και όταν καταφέρνουν να συμφωνήσουν η Γαλλία με τη Γερμανία, ενισχύεται όλη τη Ευρώπη», τόνισε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ συμφωνία Φρανσουά Ολάντ συμβιβασμός
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ