Φάτε ό,τι θέλετε αυτό το τριήμερο, αλλά μην ξεχάσετε το παραδοσιακό χταποδάκι με κοφτό μακαρονάκι. Θα γλείφετε τα δάχτυλά σας για πολλές ημέρες...
Υλικά
- 1 χταπόδι περίπου 1 κιλό
- 70 γραμμάρια ελαιόλαδο
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 450 γραμμάρια ντοματάκια αποφλοιωμένα
- 1/2 κουταλιά ζάχαρη
- 300 γραμμάρια μακαρονάκι χοντρό
- Αλάτι και πιπέρι
- 1 φύλλο δάφνης
Εκτέλεση
- Πλύντε καλά το χταπόδι και βάλτε το να βράσει σε μια κατσαρόλα με καυτό νερό, χωρίς αλάτι
- Στραγγίστε το και αφήστε το στην άκρη
- Οταν κρυώσει, κόψτε το σε κομμάτια
- Φυλάξτε το νερό της βράσης
- Σε ένα τηγάνι σιγο-ροδίστε το κρεμμύδι
- Προσθέστε το χταπόδι σε κομμάτια
- Αφήστε το λίγο να διώξει τα υγρά και να πάρει άρωμα
- Προσθέστε τη ντομάτα, τη ζάχαρη, το φύλλο δάφνης και ένα ποτήρι νερό της βράσης
- Αφήστο το μείγμα να βράσει περίπου 10 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.
- Ανακατέψτε κάπου-κάπου, ίσως χρειαστεί λίγο νερό, λίγο αλάτι, φροντίστε το φαγητό, μην το παρατάτε!
- Στα 10 λεπτά, ρίξτε το μακαρονάκι
- Ξαναφροντίστε μήπως του λείπει κάτι -Νερό, πιθανότα, ρίξτε 2 ποτήρια νερό βράσης
- Ετοιμο όταν το μείγμα είναι υγρό αλλά όχι νερουλό
- Οταν σερβίρετε προσθέστε πιπέρι φρεσκοτριμμένο και λίγο μαϊντανό
Οκ, εγώ βάζω και μερικά ορστρακοειδή 5 λεπτά πριν το τέλος:
Μπορεί να γίνει και με σπαγγέτι η συνταγή, αλλά το κοφτό μακαρονάκι είναι η απόλυτη μαμαδίστικη συνταγή:
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο