Μάρτιν Σουλτς: To ελληνικό αίτημα έχει πολλή ουσία -Με εξέπληξε η αντίδραση Σόιμπλε - iefimerida.gr

Μάρτιν Σουλτς: To ελληνικό αίτημα έχει πολλή ουσία -Με εξέπληξε η αντίδραση Σόιμπλε

Φωτογραφία:(ICONPRESS/ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ )
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς τονίζει ότι είναι θέμα σεβασμού να δοθεί μια ευκαιρία στην Ελλάδα και εκφράζει την έκπληξή του για την αρνητική αντίδραση του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε απέναντι στο ελληνικό αίτημα.

«Είναι ζήτημα σεβασμού το να δοθεί σε μια νέα κυβέρνηση μια ευκαιρία», τόνισε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς κατά τις συνομιλίες του στη Βιέννη με τον ομοσπονδιακό καγκελάριο της Αυστρίας Βέρνερ Φάιμαν, εκφράζοντας ταυτόχρονα έκπληξη για την απότομη αρνητική αντίδραση του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στο ελληνικό αίτημα για παράταση της δανειακής σύμβασης.

Επισημαίνοντας ότι η επιστολή της ελληνικής κυβέρνησης έχει «πολλή ουσία» και θα πρέπει να εξεταστεί, ο κ. Σουλτς διερωτήθηκε αν η άλλη επιλογή είναι «να θέλουμε να δούμε τους Έλληνες γονατισμένους» και προειδοποίησε για μια ιδεολογική μάχη αρχών τη στιγμή που, όπως είπε, απαιτούνται ρεαλιστικές λύσεις.

Αυστριακός καγκελάριος: Κατανοήση για την Ελλάδα, αλλά και τήρηση των κανόνων

Από την πλευρά του, ο Αυστριακός καγκελάριος ζήτησε για άλλη μία φορά να υπάρξει κατανόηση για την Ελλάδα και να δοθεί η δυνατότητα στη νέα ελληνική κυβέρνηση να αλλάξει συγκεκριμένα σημεία του προγράμματος, προειδοποιώντας συγχρόνως ότι μια αποτυχία των διαπραγματεύσεων με την Ελλάδα θα σήμαινε πως και οι άλλες χώρες του ευρώ θα έχαναν χρήματα.

Όπως επισήμανε ο κ. Φάιμαν, «οι Έλληνες έχουν κάνει ένα βήμα και τώρα εναπόκειται στις άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης να κάνουν μαζί της ένα δεύτερο βήμα. Και αυτός είναι ο μοναδικός εποικοδομητικός δρόμος».

Κατά την άποψή του, η Ελλάδα πρέπει να προσεγγίσει την Ευρώπη και οι συμφωνίες πρέπει να τηρούνται, ωστόσο είναι επιτακτικό να υπάρξει ανταπόκριση απέναντι στους Έλληνες λαμβάνοντας υπόψη την ιδιαίτερη κατάστασή τους, καθώς, όπως πρόσθεσε, αποκλειστικά με λιτότητα δεν μπορεί να αναπτυχθεί η οικονομία.

Σύμφωνα με τον κ. Φάιμαν, το ερώτημα είναι αν η ΕΕ, υπό την ηγεσία της Γερμανίας, θέλει τώρα να περάσει κάτι μόνο για να αποδείξει πως έχει δίκιο ή χτίζοντας γέφυρες, όμως σε κάθε περίπτωση, όπως είπε, πρέπει να εξεταστούν οι αλλαγές στο πρόγραμμα λιτότητας τις οποίες ζητά η Ελλάδα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Μάρτιν Σουλτς Ελλάδα ευκαιρία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ