Εσθονία: Eνα Grexit θα είχε μηδαμινή επίπτωση στην Ευρωζώνη - iefimerida.gr

Εσθονία: Eνα Grexit θα είχε μηδαμινή επίπτωση στην Ευρωζώνη

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR


Το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ έβαλε στο τραπέζι η υπουργός Οικονομικών της Εσθονίας, Μάρις Λάουρι, λέγοντας ότι το Grexit θα έχει μικρές επιπτώσεις για το ενιαίο νόμισμα και ότι το ευρώ βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση σε σύγκριση με την πρώτη περίοδο της κρίσης χρέους της Ελλάδας.

«Η ευρωζώνη είναι ασφαλώς πιο σταθερή και πιο ισχυρή από ό,τι πριν από πέντε χρόνια και η υποθετική έξοδος ενός από τα μέλη της δεν αναμένεται να έχει παρά μια μηδαμινή επίπτωση σε αυτή», είπε η Μάρις Λάουρι, μιλώντας στην εσθονική δημόσια τηλεόραση EER.

Σύμφωνα με την υπουργό, η Ελλάδα δεν θα κήρυττε κρατική χρεοκοπία άμεσα -αν δεν εξασφαλίσει μια προσωρινή παράταση της ευρωπαϊκής οικονομικής στήριξης- καθώς ο ελληνικός κρατικός προϋπολογισμός είναι πλεονασματικός.

«Αν κανείς δανείζεται χρήματα από άλλους, και έχουν λάβει πολλά, οφείλει να σιωπά και να προσπαθεί να είναι όσο πιο ευγενικός είναι δυνατόν, να συνεννοείται με τους άλλους», υποστήριξε από τη δική της πλευρά η Εσθονή φιλελεύθερη ευρωβουλευτίνα Κάγια Κάλας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Μάρις Λάουρι Κάγια Κάλας grexit
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ