Σαμαράς: «Πριν την κάθε δόση, υπάρχει κρίση και μετά νεό χαράτσι» - iefimerida.gr

Σαμαράς: «Πριν την κάθε δόση, υπάρχει κρίση και μετά νεό χαράτσι»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Αιχμάλωτη» σε λάθος πολιτική είναι η κυβέρνηση και ανίκανη να πιάσει τους στόχους της, τόνισε ο πρόεδρος της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς στη συνέντευξη Τύπου που δίνει αυτή την ώρα στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης» της ΔΕΘ.

Μίλησε για «φορολάτρες» στην κυβέρνηση, που έχουν σπάσει όλα τα ρεκόρ οικονομίας, αφού, όπως είπε, σε όλο τον κόσμο δεν υπάρχει βιβλίο οικονομίας που να λέει πως σε περιόδους ύφεσης αυξάνεις τους φόρους. «Πέρυσι δεν με πίστεψαν, φέτος δεν βλέπουν τα αποτελέσματα;», αναρωτήθηκε.

«Θέλουν να σώσουν την Ελλάδα με τους Έλληνες ή την οικονομία χωρίς τους Έλληνες;», έθεσε το ερώτημα προς την κυβέρνηση και για τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο, ενώ υποστήριξε πως ήταν «ερασιτεχνική μπλόφα» το πήγαινε- έλα με την τρόικα. «Μας είχε πει ότι το βαρέλι έχει πάτο. Που πήγε ο πάτος; Μας έχει φύγει ο πάτος. Να διατηρεί την ψυχραιμία του ο κ. Βενιζέλος όταν απευθύνεται στη Ν.Δ.», συμπλήρωσε.

Για το ειδικό τέλος στα ακίνητα είπε ότι είναι άδικο μέτρο και εξέφρασε την εκτίμηση ότι η κυβέρνηση δεν θα καταφέρει να εισπράξει όσα υπολογίζει γιατί ο κόσμος δεν έχει να πληρώσει. "Ο κόσμος κάνει θυσίες και η κυβέρνηση είναι ανίκανη", τόνισε ο πρόεδρος της Ν.Δ.

Σε ερώτηση γιατί δεν συνεργάζεται με τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, να πάνε μαζί στις Βρυξέλλες για επαναδιαπραγμάτευση με τους εταίρους, απάντησε πως "δεν είναι θέμα προσώπων. Είναι πολιτικό το θέμα, έχουν διαφορετικό τρόπο άσκησης πολιτικής και το ΠΑΣΟΚ πελαγοδρομεί γιατί βρίσκεται σε υπαρξιακή κρίση" και επανέλαβε ότι μόνη λύση στις σημερινές συνθήκες είναι οι εκλογές.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης απέρριψε το ενδεχόμενο συγκυβέρνησης με το ΠΑΣΟΚ και είπε πως αν ο Γιώργος Παπανδρέου θέλει συγκυβέρνηση για άλλον λόγο, για να πέσει στα μαλακά, δεν τον ενδιαφέρει. «Εγώ δεν καίω το μεγαλύτερο όπλο του τόπου, που είναι αυτή τη στιγμή οι καθαρές λύσεις και οι εκλογές», επισήμανε, ενώ επανέλαβε πως ζητά ισχυρή λαϊκή εντολή για να εφαρμόσει το πρόγραμμά του

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ