Bloomberg: Οι ελληνικές τράπεζες χρειάζονται περισσότερα κεφάλαια - iefimerida.gr

Bloomberg: Οι ελληνικές τράπεζες χρειάζονται περισσότερα κεφάλαια

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Καμπανάκι» για το «αύριο» στην Ελλάδα χτυπά το « Bloomberg» αναφορικά με την ρευστότητα των τραπεζών στην χώρα.

Μάλιστα, τονίζεται στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι ότι ελληνικές τράπεζες καλούν τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννη Στουρνάρα, να ζητήσει περισσότερα μετρητά σε έκτακτη ρευστότητα, καθώς οι εκροές καταθέσεων αυξάνονται. Οι εκροές καταθέσεων αυξήθηκαν ύστερα από τις άκαρπες συνομιλίες στο Eurogroup της Δευτέρας, τόνισαν οι πηγές του πρακτορείου και ο Στουρνάρας πρόκειται να συναντηθεί με τους συναδέλφους του στην ΕΚΤ αύριο καθώς οι ελληνικές τράπεζες εξαντλούν τα κεφάλαια, αναφέρουν οι πηγές.

Bloomberg: Οι ελληνικές τράπεζες χρειάζονται περισσότερα κεφάλαια | iefimerida.gr 0


Τα πιστωτικά ιδρύματα, αδυνατώντας να προσφύγουν σε επενδυτές σε κεφάλαια, βλέπουν τις καταθέσεις τους να υποχωρούν εν τω μέσω αβεβαιότητας για το μέλλον της χώρας στην ευρωζώνη και τις ανησυχίες ότι θα μπορούσαν να επιβληθούν capital controls για να περιορίσουν τις εκροές.

Η ΕΚΤ πιθανότατα θα χορηγήσει τον ELA στις ελληνικές τράπεζες όσο υπάρχει πιθανότητα για μια συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και των πιστωτών της, για παράταση του ισχύοντος προγράμματος διάσωσης, αναφέρουν οικονομολόγοι της Barclays. Εάν οι ελληνικές αρχές δεν δεχθούν την προσφορά του Eurogroup αυτή την εβδομάδα, ο ELA προς τις ελληνικές τράπεζες πιθανότατα θα διακοπεί, επισημαίνει η Barclays.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Bloomberg τράπεζες Ελλάδα Στουρνάρας ΕΚΤ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ