Η ενόχληση των Ευρωπαίων για τις προφορικές προτάσεις της Ελλάδας -Μηνύματα από τους ΥΠΟΙΚ - iefimerida.gr

Η ενόχληση των Ευρωπαίων για τις προφορικές προτάσεις της Ελλάδας -Μηνύματα από τους ΥΠΟΙΚ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στο Eurogroup της προηγούμενης Πέμπτης, τα σχόλια είχαν γίνει ανώνυμα, αλλά το Reuters μετέφερε τη δυσαρέσκεια υπουργών για το γεγονός ότι η Ελλάδα δεν παρουσίασε εγγράφως τη θέση της. Το θέμα απασχόλησε όμως και τη Δευτέρα, με την κριτική αυτή τη φορά να γίνεται επώνυμα.

«Είναι ενοχλητικό το γεγονός ότι η Ελλάδα έχει εξηγήσει δύο φορές τους στόχους της προφορικά, αλλά καμία γραπτή παρουσίαση δεν έχει δοθεί έως τώρα», είπε ο Φιλανδός υπουργός Οικονομικών, Αντι Ρίνε. Ο Αυστριακός ομόλογός του από την άλλη, δήλωσε πιο αισιόδοξος. Ομως, εξέφρασε και εκείνος τα παράπονα της ΕΕ ότι ίσως η Αθήνα δεν παίρνει την κατάσταση πολύ σοβαρά. «Είμαστε έτοιμοι για διάλογο. Αλλά για αυτό χρειάζεσαι συνομιλητή που είναι διατεθειμένος και ικανός να κάνει αυτό το διάλογο», είπε ο Χανς Γεργκ Σέλινγκ.

Στα μηνύματα που έστειλαν τα υπόλοιπα μέλη του Eurogroup, ο Μισέλ Σαπέν ανέφερε ένα πλάνο συμβιβασμού, για να επιτραπεί στην Ελλάδα ένα μικρότερο πλεόνασμα. Σύμφωνα με τον Γάλλο υπουργό Οικονομικών, η συμφωνία είναι σε ένα μεγάλο μέρος ζήτημα φρασεολογίας, από τη στιγμή που υπήρξε συναίνεση ότι δεν θα υπάρξει διαγραφή του ελληνικού χρέους.

«Είναι ένα πρόβλημα διατύπωσης, αν και το νόμιμο εργαλείο δεν μπορεί να είναι τίποτα άλλο πέρα από μία παράταση του προγράμματος», πρόσθεσε. Ο Βρετανός ομόλογός του, Τζορτζ Οσμπορν, προειδοποίησε ότι φτάνει η κρίσιμη στιγμή για την Ελλάδα και την ευρωζώνη, ενώ υπογράμμισε ότι αποτυχία συμφωνίας θα ήταν «πολύ σοβαρή για την οικονομική και δημοσιονομική σταθερότητα».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Eurogroup Αντι Ρίνε Μισέλ Σαπέν
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ