Σαπέν: Η παράταση του προγράμματος είναι το μόνο νόμιμο εργαλείο - iefimerida.gr

Σαπέν: Η παράταση του προγράμματος είναι το μόνο νόμιμο εργαλείο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε δηλώσεις του ο υπουργός οικονομικών της Γαλλίας , Μισέλ Σαπέν, τονίζει ότι το κύριο πρόβλημα για την μη συμφωνία με την Ελλάδα ήταν η διατύπωση και ότι η παράταση του υπάρχοντός προγράμματος είναι το μόνο νόμιμο εργαλείο.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, ο κ. Σαπέν τόνισε ότι «υπήρχε ένα πρόβλημα στην διατύπωση». Ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών προσθέτει ότι « Το μόνο νόμιμο εργαλείο είναι η παράταση του υπάρχοντος προγράμματος. Από αυτά που μας είπε, ο κ. Βαρουφάκης, αυτό που εγω έχω κατάλαβει, είναι ότι συμφωνεί στην αρχή της παράτασης του προγράμματος».

Στην συνέχεια, ο κ. Σαπέν αναφέρει πως η Ελλάδα θα μπορούσε να κρατήσει το πρωτογενές πλεόνασμα του προϋπολογισμού της στο 1,5% / ΑΕΠ για όσο διαρκέσει η παράταση του προγράμματος, αλλά όχι χαμηλότερο από το 1,5%.

Τέλος, ο κ. Σαπέν συμπληρώνει ότι υπάρχει συναίνεση με την Ελλάδα σε αρκέτα θέματα, όπως το χρέος, όπου δεν θα υπάρξει κούρεμα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Σαπέν Βαρουφάκης χρέος
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ