Σήμερα κληρώνει και για Πρόεδρο Δημοκρατίας - iefimerida.gr

Σήμερα κληρώνει και για Πρόεδρο Δημοκρατίας

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τέλος στο θρίλερ γύρω από το όνομα του υποψηφίου για το αξίωμα του προέδρου της Δημοκρατίας δίνει σήμερα ο πρωθυπουργός καθώς το απόγευμα έχει προγραμματιστεί ανοικτή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, απ’ όπου ο Αλέξης Τσίπρας θα κάνει ανακοινώσεις.

Το Μέγαρο Μαξίμου κρατά κλειστά τα «χαρτιά του» μέχρι και την τελευταία στιγμή, αν και το τελευταίο εικοσιτετράωρο έχει καταγραφεί πανσπερμία απόψεων από τους βουλευτές και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για τα χαρακτηριστικά που θα πρέπει να συγκεντρώνει το πρόσωπο του νέου ανώτατου πολιτειακού ηγέτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr παρά το γεγονός ότι έχουν διατυπωθεί ενστάσεις και διαφωνίες, στόχος του Αλέξη Τσίπρα είναι η στάση της ΚΟ να παρουσιαστεί ενιαία και αρραγής στην αυριανή ψηφοφορία στην Ολομέλεια της Βουλής που είναι προγραμματισμένη για τις 7.30 το απόγευμα.

Τα ονόματα τα οποία ακούγονται είναι αυτό του Δημήτρη Αβραμόπουλου- συνομιλητές του οποίου εκφράζουν τη βεβαιότητα ότι θα αποτελέσει την τελική επιλογή του πρωθυπουργού- ενώ από το χώρο της κεντροδεξιάς συνεχίζει να ακούγεται έντονα και το όνομα του Προκόπη Παυλόπουλου.
Υπενθυμίζεται πάντως, πως υπάρχουν προτάσεις και για τους κκ Μανόλη Δρεττάκη, Ιωάννα Καρυστιάνη, και Κώστα Γαβρά.

Αντιφατικές δηλώσεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ

Μπαράζ αντιφατικών δηλώσεων κατεγράφη στο εσωκομματικό πεδίο το τελευταίο εικοσιτετράωρο:

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Λαπαβίτσας τόνισε ότι «η καλύτερη επιλογή για την Προεδρία της Δημοκρατίας θα είναι εκείνη που εκφράζει το αίσθημα του ελληνικού λαού και τη στροφή του -με την ψήφο του- προς την Αριστερή κυβέρνηση».

Τη σκυτάλη πήρε ένας από τους τρεις Κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους. Ο Θανάσης Πετράκος, δήλωσε: «Θα ήθελα να είναι ένας άνθρωπος που πραγματικά να ενώνει τον ελληνικό λαό με τη σοβαρότητά του, την σεμνότητά του και μια συνεπή στάση απέναντι σε πολιτικές οι οποίες οδήγησαν τη χώρα στην καταστροφή».


Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να προέρχεται από την Αριστερά, προτιμά το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας Αλέκος Καλύβης. «Καταρχάς, από κανένα κυβερνητικό στέλεχος δεν έχει ακουστεί όνομα Προέδρου. Από κει και πέρα, όσον αφορά το θέμα των προσώπων, εγώ έχω καταθέσει τη γνώμη μου, ότι η ανάγκη είναι να βρούμε πρόσωπο από τον ευρύτερο χώρο της Αριστεράς» σημείωσε.

Τέλος, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, και επίσης μέλος της ΠΓ, Στάθης Λεωτσάκος, μιλώντας στον ανέφερε μεταξύ άλλων: «Νομίζω ότι θα μπορούσε να είναι ένα πρόσωπο όχι με τα παλαιά χαρακτηριστικά της Κεντροαριστεράς και της Κεντροδεξιάς, αλλά κάποιος που να έχει μια αντιστοιχία με αυτό που συνέβη στις 25 Ιανουαρίου, χωρίς αυτό να το περιορίζω στα σχήματα Κεντροδεξιά- Κεντροαριστερά. Μπορεί να είναι ένα πρόσωπο που να υπερβαίνει αυτά τα σχήματα, να συμβολίζει την εθνική ενότητα, πρόσωπο διεθνούς κύρους και να έρχεται σε αντιστοιχία με τον ελληνικό λαό...».

ΣΤΕΛΛΑ Α. ΓΚΑΝΤΩΝΑ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ