Αγώνας δρόμου για να μπουν στα ταμεία 23 δισ μέχρι το τέλος του έτους - iefimerida.gr

Αγώνας δρόμου για να μπουν στα ταμεία 23 δισ μέχρι το τέλος του έτους

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στην αναζήτηση 23 δισεκατομμυρίων ευρώ βρίσκεται η κυβέρνηση προκειμένου να αποφύγει η χώρα τον κίνδυνο της χρεοκοπίας. Με ταμεία άδεια και την τρόικα λέει πως θα έχουμε νεότερα τον Οκτώβριο, η κατάσταση γίνεται όλο και πιο δύσκολη. Ήδη οι τεχνοκράτες της τρόικα που που έχουν εγκατασταθεί στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους περιγράφουν την κατάσταση ως εξής:

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Βήματος, μέχρι το τέλος του έτους θα πρέπει να έχει εισπραχθεί από φόρους, έκτακτες εισφορές και τέλη το ποσό αυτό, προκειμένου να πληρωθούν μισθοί και συντάξεις. Για μία ακόμα φορά έρχεται στο προσκήνιο η επιτακτική ανάγκη των αποκρατικοποιήσεων, αλλά και η είσοδος ιδιωτών σε δημόσιες επιχειρήσεις (ΟΛΠ, ΟΛΘ, ΕΛΒΟ, ΟΠΑΠ, ΟΔΙΕ, ΔΕΠΑ, ΛΑΡΚΟ, κ.ά.). Παράλληλα θα πρέπει να ξεκαθαρίσει και το τοπίο με το πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού, αλλά και τα ακίνητα της ΚΕΔ, ώστε το Δημόσιο να εισπράξει 5 δις ευρώ, ώστε να εξοφληθούν τα ομόλογα που λήγουν και να πληρωθούν και οι τόκοι.

Τα ποσά που χρειάζεται το Δημόσιου έως το τέλος του 2011

25,5 δισ. ευρώ για μισθούς, συντάξεις

4 δισ. ευρώ για τόκους

8,5 δισ. ευρώ για εξόφληση ομολόγων

Τι περιμένει η κυβέρνηση να εισπράξει

23 δισ. ευρώ από φόρους, έκτακτα μέτρα

5 δισ. ευρώ από αποκρατικοποιήσεις

Βάσει αυτών των υπολογισμών προκύπτει ένα χρηματοδοτικό κενό της τάξης των 10 δις, το οποίο η κυβέρνηση θα καλύψει μόνο με την εκταμίευση της 6ης δόσης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ