Ακυρώνεται το δείπνο στο σπίτι της Ντόρας Μπακογιάννη -Πυροσβεστική παρέμβαση Καραμανλή - iefimerida.gr

Ακυρώνεται το δείπνο στο σπίτι της Ντόρας Μπακογιάννη -Πυροσβεστική παρέμβαση Καραμανλή

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Να μπει φρένο στις επικριτικές δηλώσεις και στα μυστικά δείπνα ώστε να μην ενισχυθεί η εσωστρέφεια και να μην παγιωθεί η εικόνα πως η ΝΔ είναι σε φάση ξεκαθαρίσματος εσωκομματικών λογαριασμών συμφώνησαν οι Αντώνης Σαμαράς και Κώστας Καραμανλής.


Οι δύο άνδρες συνομίλησαν τηλεφωνικά, μετά από πρωτοβουλία του Αντώνη Σαμαρά και συμφώνησαν ότι δεν πρέπει η ΝΔ να στέλνει μήνυμα ότι κυριαρχούν οι εσωκομματικές συγκρούσεις και ότι πρέπει να χαμηλώσουν οι τόνοι.
Σαμαράς και Καραμανλής συζήτησαν εκτενώς την κατάσταση που διαμορφώθηκε στο κόμμα μετά την εκλογική ήττα.


Ο πρόεδρος της ΝΔ, σύμφωνα με πληροφορίες, ζήτησε από τον Κώστα Καραμανλή «να βάλει πλάτη» ώστε να «φρενάρει» τις δηλώσεις διαφόρων στελεχών και βουλευτών που ομιλούν εξ ονόματός του και ρίχνουν λάδι στη φωτιά.
Ο κ. Καραμανλής αντέδρασε και φέρεται να του είπε ότι δεν είναι αυτός υπεύθυνος για το τι λέει ή το τι κάνει ο κάθε βουλευτής και το γεγονός πως συναντά κάποιους δεν σημαίνει απολύτως τίποτα. «Εγώ δεν εμπλέκομαι και με ενδιαφέρει η παράταξη και η ενότητά της» τόνισε και για να δείξει ότι αυτό που λέει το εννοεί, τηλεφώνησε στην Μαριέττα Γιαννάκου που οργάνωσε το δείπνο των «14» και της ζήτησε να τον επισκεφθεί, όχι ως επικεφαλής αντιπροσωπείας, αλλά μόνη της και σε κάθε περίπτωση μετά τη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας που θα γίνει την Πέμπτη.
Επίσης, η τηλεφωνική επικοινωνία των κκ Σαμαρά και Καραμανλή ήταν η αφορμή να ακυρωθεί και η συνάντηση των «14» βουλευτών και στελεχών που είχε προγραμματισθεί στο σπίτι της Ντόρας Μπακογιάννη και ο οποίοι είχαν συμφάγει πρόσφατα στην «Αθηναϊδα» μετά από πρόσκληση της Μαριέττας Γιαννάκου.

Γιακουμάτος: Εδώ καράβια πνίγονται, γεύματα αρμενίζουν

Μήνυμα ότι η Νέα Δημοκρατία «έχει και θα έχει αρχηγό» έστειλε ο βουλευτής του κόμματος Γεράσιμος Γιακουμάτος μετά από συνάντηση με τον Αντώνη Σαμαρά και εξαπέλυσε επίθεση σε εκείνους «που όταν η χώρα κινδυνεύει κάνουν γεύματα και κοιτάνε το σαρκίο τους».

«Εγώ θέλω να σας πω ο Θεός να βοηθήσει αυτή τη χώρα. Ξέρετε τι γίνεται τώρα στην Ευρώπη; Έχει αντιληφθεί ο κάθε Έλληνας πολίτης τι παίζεται αυτή τη στιγμή με τη χώρα μας; Ξέρετε που μπορούμε να πάμε; Αυτό που λες μόνο είναι να βοηθήσει και η Ελλάδα να σωθεί. Εγώ πιστεύω ότι θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν από πλευράς Νέας Δημοκρατίας, εμείς ζητάμε και θέλουμε να σωθεί η Ελλάδα. Και από εκεί και πέρα, ο Θεός βοηθός», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Γιακουμάτος για τις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους δανειστές.

Σχετικά με τα εσωκομματικά στη ΝΔ είπε «καράβια πνίγονται, τα γεύματα αρμενίζουν» και πως «αυτό είναι γελοίο και ανήθικο».
Τόνισε ότι η ΝΔ θα προχωρήσει ενωμένη, θα κάνει την αυτοκριτική της, θα κάνει την αξιολόγηση του αποτελέσματος, θα λειτουργήσουν τα όργανα μέχρι εκεί.

«Αρχηγό έχει η Νέα Δημοκρατία και θα έχει», συμπλήρωσε ενώ σε ερώτηση αν υπάρχουν ομάδες στο κόμμα είπε ότι ο ίδιος είναι Ολυμπιακός και πως είναι πολύ άφρονες, πολύ αφελείς «για να μην πω γελοίοι εκείνοι που όταν η χώρα κινδυνεύει αυτή τη στιγμή να μείνει ή να βγει από το ευρώ, να μείνει στο ευρώ, κάνουν γεύματα και κοιτάνε το σαρκίο τους».

Σε σχέση με τη συνεδρίαση της ΚΟ την Πέμπτη είπε ότι όλοι θα θέσουν τις ανησυχίες τους, θα κάνουν αποτίμηση και έκανε λόγο για αναστρέψιμη βλάβη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ