Ντυμένη στα μαύρα, η πρωθυπουργός της Δανίας στέλνει μήνυμα: Θα κάνουμε τα πάντα για να προστατεύσουμε τους Εβραίους - iefimerida.gr

Ντυμένη στα μαύρα, η πρωθυπουργός της Δανίας στέλνει μήνυμα: Θα κάνουμε τα πάντα για να προστατεύσουμε τους Εβραίους

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Δανία δεν έχει συνέλθει ακόμη από το σοκ που προκάλεσαν οι δύο επιθέσεις, σε μία ισλαμική εκδήλωση και έξω από συναγωγή στην Κοπεγχάγη, μέσα σε λίγες ώρες. Η πρωθυπουργός της χώρας όμως, Χέλε Τόρνινγκ-Σμιτ διαβεβαιώνει ότι η Δανία δεν πρόκειται να αλλάξει.

Ντυμένη στα μαύρα, η πρωθυπουργός κατέθεσε λουλούδια έξω από τη συναγωγή στην οποία έγινε το δεύτερο «χτύπημα», με αποτέλεσμα το θάνατο ενός άνδρα, πριν ο δράστης πέσει νεκρός από τα πυρά αστυνομικών μερικές ώρες αργότερα.

«Οι σκέψεις μας είναι σε όλη την εβραϊκή κοινότητα. Ανήκουν στη Δανία, είναι ένα ισχυρό μέρος της. Και θα κάνουμε τα πάντα για να προστατεύσουμε την εβραϊκή κοινότητα στη χώρα μας», είπε η Τόρνινγκ-Σμιτ.

Νωρίτερα, στο διάγγελμά της, είχε υπογραμμίσει ότι η Δανία είναι μία ανοιχτή, ελεύθερη και ειρηνική δημοκρατία. «Αυτό δεν θα αλλάξει. Υπερασπιζόμαστε την κοινωνία μας και στηρίζουμε τις θεμελιώδεις αρχές της», πρόσθεσε και υπογράμμισε ότι η επίθεση ενάντια στην εβραϊκή κοινότητα είναι μία κίνηση ενάντια σε όλη τη Δανία.

«Δεν είναι μία μάχη ενάντια στο ισλάμ και τη Δύση, ή ενάντια στους μουσουλμάνους και τους μη μουσουλμάνους. Είναι μία μάχη ανάμεσα στις αξίες της κοινωνίας μας και τους βίαιους εξτρεμιστές», είπε ακόμη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Δανία επιθέσεις πρωθυπουργός
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ