Η νίκη στις εκλογές και η μετάβαση στην πρωθυπουργία φαίνεται να αλλάζει τις αγαπημένες συνήθειες του Αλέξη Τσίπρα από την εποχή της αντιπολίτευσης. Για λόγους ασφαλείας αλλά και πρωτοκόλλου, θα πρέπει να προσαρμοστεί στα νέα καθήκοντά του.
Είναι, ας πούμε, γνωστό ότι ο πρωθυπουργός την εποχή της αντιπολίτευσης προτιμούσε να κάθεται στο υπηρεσιακό Skoda που τον μετέφερε στην μπροστινή θέση, του συνοδηγού. Σε αντίθεση με τον Αντώνη Σαμαρά, τον Γιώργο Παπανδρέου, τον Ευάγγελο Βενιζέλο, τον Κώστα Σημίτη και άλλους πολιτικούς που είχαν επιλέξει να κάθονται στο πίσω κάθισμα, διαγωνίως του οδηγού. Στη θέση του συνοδηγού κάθεται, συνήθως, ο επικεφαλής της ασφάλειας των πολιτικών αρχηγών.
08-05-2012
16-05-2013
30-09-2013
Οταν έγινε πρωθυπουργός ο Αλέξης Τσίπρας, φαίνεται ότι τέθηκε ζήτημα, για λόγους πρωτοκόλλου αλλά και ασφάλειας, για το πού θα κάθεται στο πρωθυπουργικό αυτοκίνητο, τόσο εντός όσο και εκτός Ελλάδος.
Στη Σύνοδο Κορυφής αλλά και στην περιοδεία του στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες μετά τις εκλογές τον είδαμε για πρώτη φορά να εξέρχεται από τη δεξιά πίσω πόρτα του υπηρεσιακού αυτοκινήτου του.
09-02-2015: Αυστρία, επίσκεψη στο Αυστριακό καγκελάριο Φάινμαν
Τελικά, το πρωτόκολλο και οι κανόνες ασφαλείας νίκησαν την αντισυμβατική επιλογή της θέσης του συνοδηγού.
Ορισμένοι, πάντως, λένε ότι η επιλογή της θέσης του συνοδηγού δεν είχε να κάνει τόσο με τον «αντικομφορμισμό» του, όσο με την επιθυμία του να μοιάζει με τον εθνάρχη Καραμανλή, που ως πρωθυπουργός είχε την ίδια προτίμηση.
09-02-2015: Αυστρία, επίσκεψη στον Αυστριακό καγκελάριο Φάινμαν
12/02/2015: Βρυξέλλες, Σύνοδος Κορυφής
Φωτογραφίες: Eurokinissi/ΑΠΕ-ΜΠΕ
O Κωνσταντίνος Καραμανλής βγαίνοντας από τη θέση του συνοδηγού....