Ανεβαίνουν τα ομόλογα -Σκεπτικισμός και συγκρατημένη αισιοδοξία - iefimerida.gr

Ανεβαίνουν τα ομόλογα -Σκεπτικισμός και συγκρατημένη αισιοδοξία

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μπορεί οι αγορές να κρατούν ακόμη χαμηλούς τόνους και στο βάθος του δρόμου να βλέπουν συμβιβασμό, άρα και συμφωνία ωστόσο δεν μπορούν να κλείσουν τα μάτια στην τρέχουσα πραγματικότητα που δηλώνει πως στο Eurogroup της Δευτέρας δύσκολα θα υπάρξει συμφωνία.

Έτσι, μέσα σε αυτό το κλίμα οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων παρουσίασαν μια ανοδική τάση, αλλά όχι σε ανησυχητικό σημείο. Δείγμα του γεγονότος ότι οι αγορές κρατούν στάση αναμονής και προσβλέπουν σε καλύτερες ημέρες στο άμεσο μέλλον. Τη Δευτέρα το 10ετές ομόλογο ενισχύθηκε κατά 26 μονάδες βάσης και έφτασε στο 9,55% κατά το άνοιγμα. Αντιστοίχως, το 5ετές ομόλογο ανέβηκε κατά 88 μονάδες στο 13,76% και το 3ετές ανέβηκε κατά 150 μονάδες βάσης και διαμορφώθηκε στο 16,64%.

Όπως σημειώνει το Reuters, καθώς το ελληνικό πρόγραμμα λήγει στις 28 Φεβρουαρίου και ενώ έχουν αρχίσει να γίνονται ήδη αισθητές οι πιέσεις στις ελληνικές τράπεζες, οι συζητήσεις μεταξύ Ελλάδας και πιστωτών θεωρούνται πολύ κρίσιμες για το μέλλον ολόκληρης της ευρωζώνης.

Ωστόσο, παρά τις έντονες ανησυχίες που έχουν επαναφέρει στο προσκήνιο τις συζητήσεις για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, οι αγορές παραμένουν συγκρατημένα αισιόδοξες πως στο τέλος θα επιτευχθεί συμβιβασμός, σύμφωνα πάντα με το διεθνές πρακτορείο.

Παρότι η ελληνική τραγωδία πρωταγωνιστεί ξανά στους τίτλους των εφημερίδων το τελευταίο διάστημα, επαναφέροντας τις Κασσάνδρες για καταστροφολογία, οι επενδυτές των χρηματαγορών δείχνουν ήρεμοι, σχολίασε ο Christian Lenk, αναλυτής της DZ Bank.



Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ελληνικά ομόλογα Eurogroup Ευρωζώνη
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ