Για τον Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς το γκολ που πέτυχε στον αγώνα της Παρί Σεν Ζερμέν με την Καέν το Σάββατο το βράδυ δεν ήταν ένα οποιοδήποτε τέρμα, από τα εκατοντάδες που έχει βάλει. Ήταν μια ευκαιρία να στείλει ένα μήνυμα από άκρη σε άκρη της γης για ένα πολύ σημαντικό σκοπό...
Ο Σουηδός σούπερ σταρ της Παρί έβγαλε τη φανέλα του αποκαλύπτοντας το γεμάτο τατού σώμα του. Πενήντα ονόματα ανθρώπων το «κοσμούσαν» προξενώντας απορίες για το τι ήθελε να πει ο ποδοσφαιριστής με την κίνηση αυτή.
Η απάντηση ήρθε και συγκλονίζει. Ο «Ίμπρα» συνεργάστηκε με Πρόγραμμα Επισιτισμού του ΟΗΕ με στόχο να ενημερώσουν τον κόσμο για την πείνα που μαστίζει συνανθρώπους μας. Μπορεί τα τατού να είναι προσωρινά, αλλά το πρόβλημα αυτό είναι εδώ και θα παραμείνει, όσο ο κόσμος το αγνοεί.
«Είναι ονόματα πραγματικών ανθρώπων που υποφέρουν από ασιτία σε όλο τον κόσμο. Ήθελα να τους δείτε, μέσα από μένα, για να βοηθήσουμε όλοι μαζί αυτό το πρόγραμμα. Αν μπορούσα, θα έγραφα όλα τα ονόματα στο σώμα μου», ανέφερε ο Ιμπραΐμοβιτς, που… τιμωρήθηκε με κίτρινη κάρτα από τον τυπολάτρη διαιτητή του αγώνα. «Είναι η πρώτη φορά που συνεργάζομαι δημοσίως με έναν κοινωφελή σκοπό. Αν μπορούμε να απευθυνθούμε στους ηγέτες του κόσμου, ξέρω πως μπορούμε να λύσουμε όλοι μαζί το πρόβλημα της πείνας σε όλη τη γη», πρόσθεσε.
Η διευθύντρια του προγράμματος, Μαρίνα Κατένα, τόνισε: «Είχα το όνειρο να μπορούσε ένα τέτοιο πρόσωπο να περάσει αυτό το μήνυμα με έναν απλό τρόπο. Σκεφτήκαμε τον Ζλάταν. Συχνά δίνει ο ίδιος αυτόγραφα και είπαμε ‘γιατί να μην είναι αυτός που θα φέρει αυτόγραφα στο σώμα του’; Είμαστε περήφανοι που συμφώνησε να μεταφέρει αυτό το μήνυμα και τον ευχαριστούμε».
«Για τον Ζλάταν όμως ήταν το σημαντικότερο παιχνίδι της ζωής του. Κάτω από την φανέλα του είχε τατουάζ από 50 διαφορετικά ονόματα. Ονόματα ανθρώπων που ποτέ δεν είχε γνωρίσει αλλά ήθελε να τους έχει κοντά. Ονόματα μερικών από τους 805.000.000 ανθρώπους που υποφέρουν από την πείνα καθημερινά. Αυτοί οι άνθρωποι δεν μπαίνουν στα πρωτοσέλιδα, αλλά η ασιτία είναι ο νούμερο ένα αιτία για θανάτους διεθνώς. Αυτή η εκστρατεία από το Παγκόσμιο Πρόγραμμα επισιτισμού, είναι για να καταφέρουν αυτοί οι άνθρωποι να πάρουν αυτό που χρειάζονται και να σωθούν ζωές», ανέφερε στην ανακοίνωσή του ο οργανισμός που έχει υπό την αιγίδα του το πρόγραμμα.