Βαρουφάκης στο γερμανικό Spiegel: Η Τρόικα είναι σαν τη CIA -Βασανίζει με εικονικούς πνιγμούς [εικόνες] - iefimerida.gr

Βαρουφάκης στο γερμανικό Spiegel: Η Τρόικα είναι σαν τη CIA -Βασανίζει με εικονικούς πνιγμούς [εικόνες]

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ:  SOOC / ΜΕΝΕΛΑΟΣ ΜΥΡΙΛΛΑΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μία δήλωση που θα προκαλέσει έκανε για ακόμα μία φορά ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης με συνέντευξή του στο γερμανικό περιοδικό Spigel.

Ο κ. Βαρουφάκης παρομοιάζει την Τρόικα με την αμερικανική υπηρεσία πληροφοριών CIA, λέγοντας πως και η Τρόικα όπως ακριβώς κάνει και η CIA κατά τον βασανισμό κρατουμένων, χρησιμοποιεί τη μέθοδο του εικονικού πνιγμού.
Σημειώνεται βέβαια, πως η αμερικανική υπηρεσία δεν έχει ποτέ παραδεχτεί επίσημα ότι χρησιμοποιεί τέτοιες μεθόδους.

«Και στη CIA υπήρχαν καλοί άνθρωποι που παρά τη θέλησή τους έκαναν waterboarding -δηλαδή εικονικούς πνιγμούς. Υπήρχε και γι' αυτούς ηθικό δίλημμα», είπε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας πως η τρόικα «μας δίνει ανάσα και μετά μας σπρώχνει πάλι κάτω από το νερό».

Επίσης, ο κ. Βαρουφάκης αναφερόμενος στην ελληνική θέση περί διαγραφής χρέους, τόνισε ότι «στην ουσία το "κούρεμα" θα ήταν η καλύτερη λύση και για τους δανειστές, σίγουρα πιο φτηνή από την παράταση».

Πάντως, σημειώνεται ότι σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδόθηκαν στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, η συνέντευξη αυτή παραχωρήθηκε στο γερμανικό περιοδικό πριν από περίπου μία εβδομάδα. Κατά συνέπεια, δόθηκε πριν από το Eurogroup της Πέμπτης, 12 Φεβρουαρίου.

Η αποκάλυψη του περιοδικού για κρυφό πρόγραμμα 4 σημείων

Επίσης, το περιοδικό στην ηλεκτρονική του έκδοση αυτή τη φορά, επικαλείται πληροφορίες που κάνουν λόγο ένα πρόγραμμα τεσσάρων σημείων για Ευρωζώνη, εμπνευστής του οποίου είναι ο Έλληνας Υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης,
Το Spiegel επικαλείται ένα βιβλίο το οποίο έχει γράψει ο Έλληνας ΥΠΟΙΚ μαζί με άλλους δύο οικονομολόγους και το οποίο πρόκειται να δημοσιευτεί στο τέλος Φεβρουαρίου και υποστηρίζει πως ο κ. Βαρουφάκης προτείνει τη δημιουργία ενός ευρύτατου κοινωνικού προγράμματος.

Το σχέδιο περιλαμβάνει την ενίσχυση της στήριξης του ESM προς τις προβληματικές τράπεζες, η οποία θα συνοδεύεται από εκχώρηση μεριδίου στο μετοχικό κεφάλαιο αυτών.

Το σχέδιο δεν προϋποθέτει την αλλαγή των ευρωπαϊκών συνθηκών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ