Τις λύσεις για την ενίσχυση της ρευστότητας τραπεζών και οικονομίας εξετάζει η κυβέρνηση, όπως ανέφερε ο Δημήτρης Μάρδας, ο οποίος ανέφερε ότι το έλλειμμα προσεγγίζει τα 4,6 δισ. ευρώ, ενώ απέρριψε κατηγορηματικά τα σενάρια για προχειρότητα των ελληνικών θέσεων στη διαπραγμάτευση.
«Υπάρχουν σκέψεις για βελτίωση της ρευστότητας με κάποιες άλλες πολιτικές, οι οποίες δεν εφαρμόστηκαν στο παρελθόν», είπε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών ο οποίος, μιλώντας στο MEGA, αναφέρθηκε και στους καινούριους μηχανισμούς στην ΕΚΤ, για τους οποίους ανέφερε πως όταν επιτευχθεί συμφωνία θα κριθεί πώς θα ενεργοποιηθούν.
«Μπορεί να επιστρέψουν και φόροι πίσω, που έπρεπε να πληρωθούν στο πλαίσιο της διαδικασίας του ξεπλύματος του μαύρου χρήματος υπάρχουν αρκετές λύσεις, που δεν τις εφάρμοσαν άλλοι», συμπλήρωσε.
Στο ζήτημα της διαπραγμάτευσης και τα δημοσιεύματα στον ξένο Τύπο ότι υπήρξε προχειρότητα και παρουσίαση των ελληνικών θέσεων μόνο προφορικά, ο κ. Μάρδας απέρριψε τα διέψευσε. «Οταν πηγαίνεις με γενικόλογα δεν φτάνεις σε ένα σημείο στο παρά πέντε να υπογράψεις κάτι όπου και η μία διαφωνία οδηγεί στη μη υπογραφή. Σας διαβεβαιώνω ότι πήγαμε με χαρτιά», είπε χαρακτηριστικά.
Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο υψηλό κόστος που θα έχουν οι κυβερνητικές εξαγγελίες, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών τόνισε: «Εχουμε μια πολιτική η οποία εξαπλώνεται μέσα σε τέσσερα χρόνια. Δεν είναι η πρώτη φορά που τα Ταμεία παρουσιάζουν ελλείμματα. Ως εκ τούτου σαφώς το Κράτος αντιμετωπίζει όλα αυτά τα ελλείμματα, αλλά για να δούμε ακριβώς τι γίνεται και το τι έχουμε στα χέρια μας πρέπει να γυρίσουν από τις Βρυξέλλες και να μας πουν η κορυφή της πυραμίδας τι απόσταση έχει από το έδαφος», ενώ πρόσθεσε ότι το έλλειμμα που παρέλαβε η κυβέρνηση ανέρχεται στα 4,6 δισεκατομμύρια ευρώ.