Τα επόμενα βήματα της διαπραγμάτευσης: Τι θα κάνουν τα τεχνικά κλιμάκια – Δύο κείμενα στο Eurogroup - iefimerida.gr

Τα επόμενα βήματα της διαπραγμάτευσης: Τι θα κάνουν τα τεχνικά κλιμάκια – Δύο κείμενα στο Eurogroup

PHASMA/Γ.ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Διευκρινίσεις για τον τρόπο με τον οποίο θα πραγματοποιηθούν τα επόμενα βήματα της διαπραγμάτευσης μεταξύ Ελλάδας και Ευρώπης δίνει το Μέγαρο Μαξίμου.

Οπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, τα τεχνικά κλιμάκια δεν θα κάνουν διαπραγμάτευση ή κριτική, αλλά θα καταγράψουν τα σημεία σύγκλισης και θα εντοπίσουν τις αποκλίσεις.

«Σ’ αυτό το πλαίσιο τη Δευτέρα» λένε από το Μέγαρο Μαξίμου «στο Eurogroup θα υπάρχουν δύο, ισάξια και ισότιμα, κείμενα –ένα της ελληνικής πλευράς και ένα της Κομισιόν. Κείμενα μέσα από τα οποία οι δύο πλευρές θα μπορούν άμεσα να βλέπουν σε ποια σημεία υπάρχει διαφωνία και σε ποια συμφωνία».

Την ίδια ώρα, πηγές του υπουργείου Οικονομικών ανέφεραν μετά τη Σύνοδο Κορυφής ότι από την πλευρά των θεσμικών φορέων στις συζητήσεις θα συμμετάσχουν ο κ. Ντ, Κοστέλλο από την Κομισιόν, ο κ. Κ, Μαζούχ από την ΕΚΤ και ο κ. Ρ. Γκογιάλ από το ΔΝΤ (δηλαδή οι επικεφαλής της Τρόικα).

Παρόντες θα είναι, ακόμη, ο κ. Τόμας Βίζερ (EuroWorking Group) και οι συνεργάτες του ενώ το βάρος της διαπραγμάτευσης για την ελληνική πλευρά θα σηκώσει ο πρόεδρος του ΣΟΕ Γιώργος Χουλιαράκης. Ο Ελληνας αξιωματούχος θα υποστηριχθεί και από την ομάδα της Lazard που έχει προσληφθεί σε ρόλο συμβούλου για το ελληνικό δημόσιο χρέος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ