Νέο αίτημα για άρση ασυλίας του Ηλία Κασιδιάρη - iefimerida.gr

Νέο αίτημα για άρση ασυλίας του Ηλία Κασιδιάρη

Φωτογραφία (EUROKINISSI/ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μια ακόμη δικογραφία έφτασε από τη δικαιοσύνη στη βουλή για την άρση ή μη της ασυλίας του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη.

Οι εισαγγελικές αρχές ζητούν την άρση της ασυλίας του πρωτοκλασάτου στελέχους της ΧΑ προκειμένου να ασκήσουν σε βάρος του δίωξη για διέγερση σε διάπραξη εγκλήματος. Αφορμή η ομιλία του βουλευτή το 2011στον Ασπρόπυργο, όταν είχε καλέσει τους κατοίκους να «ξεφορτωθούν τα ανθρώπινα σκουπίδια» μετά το αιματηρό πογκρόμ και τις βιαιοπραγίες σε βάρος μειονοτήτων στην Αθήνα.

Συγκεκριμένα στις 15.5 2011 ο Ηλίας Κασιδιάρης σε ομιλία του στον Ασπρόπυργο είχε κάνει λόγο για ανθρώπινα σκουπίδια λέγοντας:«Αν θέλετε να ξεβρομίσει η περιοχή πρέπει να είστε μια γροθιά και να δώσετε αγώνα, η επόμενη συγκέντρωσή σας να μην είναι στην πλατεία, αλλά να κλείσει κεντρικούς δρόμους. Στην Κερατέα έγινε πόλεμος κυριολεκτικά, στον Άγιο Παντελεήμονα ήμασταν παρόντες όταν σπάσανε τα ΜΑΤ την εκκλησία και έριξαν δακρυγόνα.

Στην Κερατέα ξεφορτωθήκαμε τα σκουπίδια, εσείς εδώ θα ξεφορτωθείτε τα ανθρώπινα σκουπίδια που σας έχουν φορτώσει, που ληστεύουν, δολοφονούν, που εγκληματούνε. Δεν υπάρχει ούτε κράτος, ούτε Αστυνομία, ούτε Δικαιοσύνη, ούτε κανείς για να σας καλύψει, βγείτε στους δρόμους».

Με την ίδια έρευνα μπήκαν στο αρχείο οι καταγγελίες για το ναζιστικό χαιρετισμό που είχε κάνει ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος σε δημοτικό συμβούλιο αλλά και οι καταγγελίες σε βάρος του βουλευτή της Χ.Α. Κώστα Μπαρμπαρούση και Ηλία Παναγιώταρου για προσβλητικές φράσεις λόγω παραγραφής.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ηλίας Κασιδιάρης άρση ασυλίας Βουλή
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ