Ανοίγει η «ομπρέλα» της ρύθμισης οφειλών: Στις 100 δόσεις όλα τα χρέη του 2014 - iefimerida.gr

Ανοίγει η «ομπρέλα» της ρύθμισης οφειλών: Στις 100 δόσεις όλα τα χρέη του 2014

EUROKINISSI/ ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΟΥΣ

Ισχυρό κίνητρο να τακτοποιήσουν τα χρέη τους σε όσους άφησαν απλήρωτες φορολογικές υποχρεώσεις στο τρίμηνο Οκτωβρίου- Δεκεμβρίου, δίνει το υπουργείο Οικονομικών, καλύπτοντας κι αυτές τις οφειλές με την «ομπρέλα» των 100 δόσεων.

Με μια λιτή ανακοίνωση, εν όψει «πακέτου» διατάξεων που έρχεται στο επόμενο 15νθήμερο, το υπουργείο Οικονομικών ξεκαθαρίζει ότι στις βελτιώσεις του ισχύοντος πλαισίου συμπεριλαμβάνεται το ότι θα καλυφθούν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές ως 31/12/2014, ενώ με το υπό κατάργηση πλαίσιο μπορούσαν να υπαχθούν μόνο οι ληξιπρόθεσμες οφειλές ως 1/10/2014. Σημειώνεται ότι σε αυτό το τρίμηνο δημιουργήθηκαν οφειλές 4 δισ ευρώ, οι οποίες μπορούσαν να ρυθμιστούν μόνο με την πάγια ρύθμιση των 12 δισ ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, θα καταργηθεί, επίσης, το όριο του 1 εκατ. ευρώ με στόχο να μπουν στη ρύθμιση και οι μεγάλοι οφειλέτες, ενώ θα καταργηθεί και το πλαφόν των 15.000 ευρώ έτσι ώστε να καταστεί δυνατή η ρύθμιση σε 100 δόσεις και για μεγαλύτερες οφειλές.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ