Ζεστό Σαββατοκύριακο, έρχονται βροχές - iefimerida.gr

Ζεστό Σαββατοκύριακο, έρχονται βροχές

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αίθριος θα είναι ο καιρός σε ολόκληρη τη χώρα το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου. Ωστόσο την Κυριακή και τη Δευτέρα αναμένεται να σημειωθούν τοπικές νεφώσεις και σποραδικές καταιγίδες ιδιαίτερα στα βόρεια της χώρας.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις θα σημειωθούν το απόγευμα στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία, και τη Θράκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και υπάρχει πιθανότητα στα ορεινά της Μακεδονίας να σημειωθούν πρόσκαιρες βροχοπτώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς. Στα ανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου την Ήπειρο τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος και μόνο της μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα βόρεια ενώ υπάρχει πιθανότητα να σημειωθούν βροχοπτώσεις . Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και στο Ιόνιο βόρειοι 3 με 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία την ανατολική Στερεά την Εύβοια την ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 Μποφόρ και στα ανατολικά νότια έως 6 Μποφόρ . Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 29 βαθμούς Κελσίου στην Κρήτη η θερμοκρασία θα φτάσει τους 31 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 Μποφόρ και στα βόρεια πρόσκαιρα μέχρι 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Σποραδικές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στη βόρεια και κεντρική Ελλάδα την Κυριακή. Στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις θα εκδηλωθούν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά και υπάρχει πιθανότητα να βρέξει στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ασθενείς και στο Ιόνιο δυτικοί μέχρι 4 μποφόρ. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ και στο Αιγαίο τοπικά 6 και πρόσκαιρα το πρωί 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια.

Τη Δευτέρα ο καιρός αρχικά σε όλη τη χώρα θα είναι σχεδόν αίθριος. Από το απόγευμα στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και στα δυτικά θα εκδηλωθούν σποραδικές βροχές και καταιγίδες οι οποίες τη νύχτα θα ενταθούν. Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 και αργότερα τοπικά στο Ιόνιο 6 μποφόρ. Στα ανατολικά αρχικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και τοπικά στο Αιγαίο 6 μποφόρ στρεφόμενοι βαθμιαία στα νότια σε δυτικούς. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ