«Εκλογές και επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου» - iefimerida.gr

«Εκλογές και επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Άμεση διενέργεια εκλογών και καθαρή εντολή από την κοινωνία με αυτοδυναμία για την επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου είναι το βασικό μήνυμα που θα εκπέμψει στη σημερινή ομιλία του στη ΔΕΘ ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς.

Ο πρόεδρος της ΝΔ θα δώσει έμφαση στην επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου αλλά θα πρέπει να πείσει ότι μπορεί να πετύχει ό,τι δεν πέτυχε πρόσφατα ο Ευάγγελος Βενιζέλος ώστε οι ευρωπαίοι να μεταβάλλουν την στάση τους.

Παράλληλα ο κ. Σαμαράς θα διατυπώσει με καθαρό τρόπο το αίτημα για «εκλογές τώρα» ενώ θα με τον ίδιο απόλυτο τρόπο θα απορρίψει τις συζητήσεις για συναίνεση και πολύ περισσότερο για συγκυβέρνηση.

Σε θέματα της επικαιρότητας ο κ. Σαμαράς αναμένεται να δηλώσει αντίθετος με τους πρόσφατους φόρους στα ακίνητα και στην αύξηση του ΦΠΑ στην εστίαση, ενώ θα αναπτύξει περαιτέρω την πρότασή του για μείωση των φορολογικών συντελεστών. Θα ταχθεί κατά των απολύσεων στον δημόσιο τομέα και θα υπογραμμίσει ότι η δική του πρόταση για εργασιακή εφεδρεία είναι διαφορετική από εκείνη που εφαρμόζει η κυβέρνηση.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα μιλήσει για την ανάγκη μείωσης του κράτους αλλά με σχέδιο ώστε να μην προκληθεί μεγαλύτερη ύφεση. Ένα απ’ τα λεπτά σημεία της ομιλίας του θα είναι η στάση του απέναντι στις ιδιωτικοποιήσεις αφού είναι άγνωστο αν θα δεχθεί τις διαδικασίες που θα προωθήσει η κυβέρνηση ή θα απευθύνει προειδοποίηση προς όλους να είναι προσεκτικοί και ότι ο ίδιος θα επανεξετάσει τις διαδικασίες.

Πέραν της οικονομίας ο κ. Σαμαράς θα δώσει έμφαση στα της εξωτερικής πολιτικής με αφορμή τα όσα συμβαίνουν στην περιοχή της Μεσογείου και θα απευθύνει μήνυμα στην Τουρκία.

Συνολικά ο κ. Σαμαράς ο οποίος θέλει να εμφανισθεί με την αυτοπεποίθηση και την υπευθυνότητα του αυριανού πρωθυπουργού θα πρέπει να πείσει την κοινή γνώμη ότι διαθέτει σχέδιο για την έξοδο της χώρας από την κρίση.

Το πιο σημαντικό για την ΝΔ είναι να αποτελέσει η εμφάνιση Σαμαρά στη ΔΕΘ την απαρχή για την διαμόρφωση «θετικής δυναμικής», δηλαδή η διεύρυνση της διαφοράς να μην προκύψει από τις απώλειες του ΠΑΣΟΚ αλλά από τάση στην κοινωνία υπέρ της ΝΔ με την προσέλκυση των απογοητευμένων που ακόμη δηλώνουν την προτίμησή τους στον «κανένα».

Τέλος η ΝΔ θέλει να εμφανισθεί ενωμένη και χωρίς ρωγμές στην Θεσσαλονίκη και εκεί εντάσσεται και η διαρροή του πρώην πρωθυπουργού κ. Κώστα Καραμανλή ότι «είναι υποχρέωσή του να παραβρίσκεται στην ΔΕΘ για να στηρίξει τον πρόεδρο και το κόμμα του».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ