«Οι γυναίκες στη Δύση οδηγούν γιατί δεν τις νοιάζει αν θα τις βιάσουν» -Απίστευτη δήλωση Σαουδάραβα ιστορικού [βίντεο] - iefimerida.gr

«Οι γυναίκες στη Δύση οδηγούν γιατί δεν τις νοιάζει αν θα τις βιάσουν» -Απίστευτη δήλωση Σαουδάραβα ιστορικού [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Θύελλα ξεσήκωσε μία δήλωση Σαουδάραβα ιστορικού, ο οποίος προσπάθησε να δικαιολογήσει με τον πιο απίθανο τρόπο γιατί στη χώρα του δεν επιτρέπεται να οδηγούν οι γυναίκες.

Σύμφωνα με τον Σαλέχ αλ Σααντούν και τα όσα είπε σε συνέντευξή του στο κανάλι Rotana Khalijiyya TV, οι γυναίκες που οδηγούν κινδυνεύουν να πέσουν θύματα βιασμού, αν τα αυτοκίνητά τους χαλάσουν.

Αυτό όμως ήταν μόνο η αρχή. Ο ιστορικός πρόσθεσε ότι στις χώρες της Δύσης, οι γυναίκες οδηγούν γιατί δεν τις νοιάζει αν θα τις βιάσουν, σύμφωνα με τη μετάφραση του Ινστιτούτου ΜΜΕ και Ερευνας Μέσης Ανατολής για τις δηλώσεις τους.

Η παρουσιάστρια της εκπομπής έμεινε άφωνη μόλις το άκουσε. «Ποιος σας είπε ότι δεν τις νοιάζει αν τις βιάσουν;», τον ρώτησε εμβρόντητη και εκείνος απτόητος της απάντησε «Δεν είναι μεγάλο θέμα για εκείνες, πέρα από τη ζημιά στο ηθικό τους. Ομως σε εμάς το πρόβλημα είναι κοινωνικής και θρησκευτικής φύσης».

Μάλιστα, σύμφωνα με τον εν λόγω ιστορικό, οι γυναίκες στη Σαουδική Αραβία είναι σαν βασίλισσες, γιατί με μία κίνηση του χεριού τους οι άνδρες συγγενείς είναι υποχρεωμένοι να τις πάνε όπου θέλουν εκείνες, με το αυτοκίνητο.

Οταν η παρουσιάστρια τον ρώτησε για τον κίνδυνο οι γυναίκες να πέσουν θύμα βιασμού από του σοφέρ τους, ο ιστορικός είχε μία απάντηση και για αυτό. «Υπάρχει λύση. Να φέρουμε γυναίκες σοφέρ από το εξωτερικό. Αλλά η κυβέρνηση δεν θέλει ούτε να το ακούσει», είπε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Σαουδική Αραβία γυναίκες βιασμός
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ