Μάρδας: Μπόνους στους εφοριακούς επί των προστίμων που κόβουν - iefimerida.gr

Μάρδας: Μπόνους στους εφοριακούς επί των προστίμων που κόβουν

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το ενδεχόμενο να λαμβάνουν οι εφοριακοί και οι λοιποί κρατικοί υπάλληλοι που συνδέονται με το κρίσιμο ζήτημα για την κυβέρνηση, αυτό του κυνηγιού της φοροδιαφυγής, μπόνους επί των προστίμων, εξετάζει η κυβέρνηση.

Τουλάχιστον αυτό ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των συντακτών, ενώ επανέλαβε την εκτίμησή του ότι τα έσοδα που θα μπορούσαν να έρθουν κυνηγώντας το λαθρεμπόριο τσιγάρων και καυσίμων αγγίζουν τα 2,3 δισ. ευρώ.

Ο κ. Μάρδας, ανέφερε ακόμη ότι το χρέος είναι μη βιώσιμο και ότι οι διαπραγματεύσεις γίνονται με βάση τα όσα προβλέπει ο προϋπολογισμός.

Οσον αφορά τα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση κατά τη διάρκεια των προγραμματικών δηλώσειων, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι έχει ζητήσει από τους υπουργούς να του δώσουν πλήρη κατάλογο με τα μέτρα για να τα κοστολογήσει. Το αν και πότε θα υλοποιηθούν θα εξαρτηθεί από την πορεία των διαπραγματεύσεων, εξήγησε.

Τέλος, ο κ. Μάρδας ανέφερε ότι θα εξετασθούν οι στρεβλώσεις στο ενιαίο μισθολόγιο.

Διαψεύδει το υπουργείο Οικονομικών για το μπόνους σε εφοριακούς

Το υπουργείο Οικονομικών, πάντως, διαψεύδει πως συζητείται το ενδεχόμενο των μπόνους.

Αναλυτικά:

«Αναφορικά με δηλώσεις του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών Δημήτρη Μάρδα σχετικά με το ενδεχόμενο να λαμβάνουν Bonus οι εφοριακοί επί των προστίμων που εισπράττονται, διευκρινίζεται το ακόλουθο: Η πρόταση αυτή εκφράστηκε το 2011 στη μελέτη «Νοθεία και λαθρεμπόριο καυσίμων» της ΓΣΕΒΕΕ και του ΠΟΠΕΚ και αφορούσε μόνο τα πρόστιμα επί των λαθραίων καυσίμων, και δεν αφορούσε τους εφοριακούς στο σύνολό τους».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Δημήτρης Μάρδας φοροδιαφυγή
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ