Süddeutsche: Οταν ο Τσίπρας σταματήσει να παίζει τον Ελληνα ήρωα, τότε θα υπάρξει συμβιβασμός - iefimerida.gr

Süddeutsche: Οταν ο Τσίπρας σταματήσει να παίζει τον Ελληνα ήρωα, τότε θα υπάρξει συμβιβασμός

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μια άλλη πτυχή των επίπονων διαπραγματεύσεων που βρίσκονται στο δρόμο της Αθήνας, του Βερολίνου και των Βρυξελλών παρουσιάζει η γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung του Μονάχου. Σύμφωνα με αυτήν η ρίζα του προβλήματος είναι ο εθνικός-κομματικός εγωισμός που ενδέχεται να αποτελέσει εμπόδιο στην επίτευξη μιας συμβιβαστικής λύσης.

Online Τρόικα

Γράφει συγκεκριμένα: «(…) Δεν θέλουν οι Έλληνες τη χρήση του όρου «πρόγραμμα βοήθειας; Δεν υπάρχει πρόβλημα. Μπορεί να αντικατασταθεί από το ‘νέα συμφωνία’. (…) Εάν οι έλληνες πολίτες δεν θέλουν να βλέπουν άλλο τους γραφειοκράτες της τρόικα, τότε οι συναντήσεις μπορούν να γίνονται στις Βρυξέλλες. Ή online. Ή μπορεί να αλλάξει και η σύνθεση της τρόικα».

Ο εθνικός και κομματικός εγωισμός

Πού μπορεί να αποτύχει ο συμβιβασμός; Η εφημερίδα σημειώνει: «Η επίτευξη συμβιβασμού λοιπόν δεν θα πρέπει να σκοντάψει λόγω έλλειψης εμπειρίας σε διαπραγματεύσεις. Μπορεί να αποτύχει όμως λόγω εθνικού ή κομματικού εγωισμού. Αυτό θα πρέπει να τελειώσει. Η Μέρκελ αντιλαμβάνεται ότι ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα είχε απρόβλεπτες συνέπειες. Η γνώση αυτή την οδήγησε άλλωστε και το 2012 στο να κρατήσει την Αθήνα εντός. Ως προς αυτό δεν έχει αλλάξει τίποτα. Ο Τσίπρας θα πρέπει να σταματήσει να παίζει τον έλληνα ήρωα. Η Ευρώπη δεν είναι μια διευρυμένη Ελλάδα, αλλά μια κοινότητα 28 κρατών με συμφέροντα και υποχρεώσεις. Απομένουν μόλις λίγες μέρες για να επιφέρει η ευρωπαϊκή συναίνεση ένα τέλος στο ελληνικό δράμα».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ