ΥΠΟΙΚ Αυστρίας: Αν δεν βρεθεί λύση, η αντίδραση των αγορών θα είναι τεράστια - iefimerida.gr

ΥΠΟΙΚ Αυστρίας: Αν δεν βρεθεί λύση, η αντίδραση των αγορών θα είναι τεράστια

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε δηλώσεις του ο υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας, Χανς Γεεργκ Σελινγκ, εκφράζει την άποψη ότι υπάρχει ακόμα χρόνος για το τέλος της αντιπαράθεσης της Ελλάδας με τους Ευρωπαίους Εταίρους και τονίζει ότι η Αθήνα οφείλει να τηρήσει τους όρους του πακέτου διάσωσης.

Ο Χανς Γεργκ Σέλινγκ σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό δίκτυο ORF, δηλώνει ότι «Θεωρώ ότι μπορούμε να φθάσουμε εγκαίρως σε λύση πριν από το τέλος του Φεβρουαρίου, εάν η Ελλάδα το θέλει. Αν όχι, τα πράγματα θα εισέλθουν σε “κρίσιμη φάση”».

«Εχουμε και πάλι τώρα μία κατάσταση στην οποία χρήματα αποσύρονται από ελληνικές τράπεζες. Εχουμε μία κατάσταση κατά την οποία ορισμένες δανειακές υποχρεώσεις είναι πιθανόν ότι δεν θα μπορούν να εξυπηρετηθούν, και αυτό φυσικά αποτελεί κρίσιμη φάση, διότι η αντίδραση των αγορών θα είναι τεράστια», προειδοποίησε ο υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας.

Ο Χανς Γεργκ Σέλινγκ απέκλεισε την προοπτική εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωπαϊκή Ενωση ή την ευρωζώνη, ,λέγοντας ότι είναι προς το συμφέρον και των δύο πλευρών να αποφύγουν τέτοια σενάρια. «Αλλά...εάν δεν υπάρξει λύση, τότε προφανώς θα πρέπει να καταρτισθεί ένα Σχέδιο Β εγκαίρως, αλλά δεν γνωρίζω να υπάρχει κάτι τέτοιο αυτήν τη στιγμή».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ