Λίγη ώρα πριν πετάξει για Βρυξέλλες, εκεί όπου θα πραγματοποιηθεί η έκτακτη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, ο Ιρλανδός υπουργός Μάικλ Νούναν εμφανίστηκε αρκετά πεσιμιστής στους δημοσιογράφους και στήριξε την άποψή του στα μέχρι τώρα προεκτεθέντα σενάρια που έρχονται από την Αθήνα και τις Βρυξέλλες.
Στην ευθεία ερώτηση των δημοσιογράφων αν βλέπει λύση στον ορίζοντα, έδωσε μια ευθεία απάντηση: «Σήμερα είμαι απαισιόδοξος. Οι διάφορες εκθέσεις που διαβάζω στις εφημερίδες, αλλά και τα ενημερωτικά σημειώματα που λαμβάνω στο γραφείο μου, δείχνουν πως δεν υπάρχει μια βάση από την οποία θα αναδυθεί μια λύση. Πολλές από τις προτάσεις που έρχονται είναι τεχνικά αδύνατες».
Ο κ. Νούναν συμπλήρωσε πως κανείς δεν μπορεί να προδικάσει τι θα συμβεί τις επόμενες ημέρες -ούτε και ο ίδιος-, αλλά επισήμανε πως πρώτα η Ελλάδα πρέπει να κάνει συγκεκριμένο τι ακριβώς θέλει και στη συνέχεια να μετατοπιστεί η οπτική στις εθνικές κυβερνήσεις, στην ΕΚΤ και την Κομισιόν. Ο Ιρλανδός υπουργός συμπλήρωσε πώς, όντως, υπάρχει ένα μείζον ανθρωπιστικό ζήτημα στην Ελλάδα και τρέφει συμπάθεια για τον ελληνικό λαό, όμως, δεν μπορεί να δεχθεί τη διαγραφή χρέους. Αντ' αυτού πρότεινε να συζητηθεί το θέμα της αναστολής της αποπληρωμής του χρέους. «Δεν γίνεται να μιλάμε για διαγραφή χρέους, διότι αν συμβεί κάτι τέτοιο θα υπάρξει τρύπα στον ισολογισμό του καθενός από εμάς. Αντίθετα αν ''παρκάρεις'' το χρέος, ακόμη και δεν υπάρχει καταβολή τόκων, το χρέος σου παραμένει ακόμα εκεί ως περιουσιακό στοιχείο στον ισολογισμό. Έστω και αν δεν κοστίζει τίποτα στον παραλήπτη να το παραλάβει. Σε αυτό το σημείο υπάρχει χώρος για να συζητήσουμε».
Για να καταλήξει: «Θέλω να παραμείνει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη, γι' αυτό και δεν είμαι υπέρ των στρατηγικών που θα ενθάρρυναν ή θα προκαλούσαν τα πράγματα σε μια έξοδο της χώρας από το ευρώ». Κατά τον κ. Νούναν το πρόβλημα με το υφιστάμενο πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας είναι ότι δεν υλοποιήθηκαν οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που έπρεπε να γίνουν. «Τα κυρίαρχα κράτη έχουν την ευθύνη της λειτουργίας των χωρών τους και η ευθύνης τους είναι να ευημερούν οι λαοί. Οι ελληνικές αρχές, για χρόνια, δεν ακολούθησαν τις δράσεις που έκαναν οι αντίστοιχες αρχές της Ιρλανδίας, της Πορτογαλίας και της Ισπανίας».