Φορτηγό πλοίο προσάραξε βόρεια της Ανδρου και μπάζει νερά -Το εγκαταλείπουν οι ναυτικοί - iefimerida.gr

Φορτηγό πλοίο προσάραξε βόρεια της Ανδρου και μπάζει νερά -Το εγκαταλείπουν οι ναυτικοί

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το φορτηγό πλοίο «GOOD FAITH» με 22μελές πλήρωμα, μεταξύ των οποίων 21 Φιλιππινέζοι ναυτικοί και ένας Ρουμάνος προσάραξε τα ξημερώματα σε βόρεια ακτή της νήσου Άνδρου.

Το πλοίο που έχει σημαία Κύπρου και είναι κενό φορτίου, παρουσιάζει εισροή υδάτων. Ηδη 10 άτομα έχουν περισυλλεγεί υπό δύσκολες καιρικές συνθήκες (στην περιοχή πνέουν άνεμοι έντασης 8 με 9 μποφόρ) ελικόπτερο σούπερ πούμα από το φορτηγό πλοίο «GOODFAITH» με σημαία Κύπρου που προσάραξε τις πρωϊνές ώρεςσήμερα στις βόρειες ακτές της 'Ανδρου παρουσιάζοντας εισροή υδάτων. Τα εννέα άτομα μεταφέρθηκαν στο ελικοδρόμιο του νησιού.

Επίσης ένα ακόμα μέλος του πληρώματος είχε παραληφθεί νωρίτερα από ελικόπτερο σούπερ πούμα και μεταφέρθηκε στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας. Συνολικά 10 άτομα πλήρωμα από σύνολο των 22 που επιβαίνουν πάνω στο πλοίο έχουν διασωθεί.

Το «GOODFAITH» σημαίας Κύπρου, είχε αποπλεύσει από την Ελευσίνα με προορισμό την ODESSA Ουκρανίας, κενό φορτίου.

Από την πρώτη στιγμή του συμβάντος, στο Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης βρίσκονται ο Αναπληρωτής Υπουργός Ναυτιλίας, κ. Θοδωρής Δρίτσας και ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, Αντιναύαρχος Λ.Σ., Αθανάσιος Αθανασόπουλος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Φορτηγό πλοίο Άνδρος πλήρωμα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ