Θύμα ρατσισμού πριν καν συμπληρώσει τις 40 ημέρες – Ενα νεογέννητο προκάλεσε «σχίσμα» στην Ουγγαρία [εικόνες] - iefimerida.gr

Θύμα ρατσισμού πριν καν συμπληρώσει τις 40 ημέρες – Ενα νεογέννητο προκάλεσε «σχίσμα» στην Ουγγαρία [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μπορεί να μην έχει προλάβει ακόμα να συμπληρώσει ούτε τον δεύτερο μήνα της ζωής του, ωστόσο έχει καταφέρει να μαζέψει πάνω του τα φώτα της δημοσιότητας. Ο λόγος για τον Ρικάρντο Ρακς, τον νεογέννητο Ρομά που ήταν το πρώτο μωρό που γεννήθηκε στη πόλη Μάκο της Ουγγαρίας το 2015.

Το γεγονός αυτό φαίνεται πως ενόχλησε ιδιαίτερα το ακροδεξιό κομμάτι των Ούγγρων πολιτών. Η φωτογραφία των περήφανων γονιών, να κρατάνε το μωρό στην αγκαλιά τους έκανε τον γύρο του διαδικτύου μέσα σε λίγες μόλις ημέρες, αποσπώντας αρκετά απαράδεκτα σχόλια και δημιουργώντας πλήθος δημοσίων συζητήσεων και αντιπαραθέσεων γύρω από τον ρατσισμό.

Το... κερασάκι στην τούρτα του ρατσιστικού παραληρήματος στην Ουγγαρία, ήρθε να βάλει ο βουλευτής του ακροδεξιού κόμματος Jobbik, Ελοντ Νοβάκ. Σε ανάρτηση του στο Facebook, αναδημοσίευσε την γνωστή πλέον φωτογραφία της οικογένειας των Ρομά και δίπλα ανάρτησε μια εικόνα με την δική του οικογένεια, τα τρία παιδιά και την σύζυγο του.

«Αυτό ειναι το τρίτο παιδί μιας 23χρονης αθίγγανης» σχολίασε ο υπαρχηγός του κόμματος Jobbik. Τα ρατσιστικά σχόλια όμως δεν σταμάτησαν εκεί, αφού ο Ελοντ Νοβάκ συνέχισε λέγοντας: «Ο αριθμός των Ούγγρων όχι μόνο μειώνεται καταστροφικά αλλά σύντομα θα γίνουμε μειονότητα στο ίδιο το σπίτι μας. Πότε άραγε θα έρθει η μέρα που θα αποφασίσουν να αλλάξουν το όνομα της Ουγγαρίας; Πότε θα αντιμετωπίσουμε επιτέλους το μεγαλύτερο πρόβλημα της χώρας μας;»

Λίγα μόλις λεπτά μετά την δημοσίευση του Ούγγρου βουλευτή, το διαδίκτυο πήρε... φωτιά. Τα σχόλια τυχαίων χρηστών του Facebook διαδέχονταν το ένα το άλλο, με τα περισσότερα να εμπεριέχουν ακραία ρατσιστικές απόψεις. «Οι Ρομά αναπαράγονται σαν τους αρουραίους , σαν τα παράσιτα», έγραψε ένας χρήστης στην σελίδα του Ελοντ Νόβακ.

Η οικογένεια του «πρώτου μωρού» για το 2015, έλαβε το ποσό των 100 χιλιάδων φιορινίων, που αντιστοιχεί σε περίπου 325 ευρώ. Αυτό συμβαίνει κάθε φορά που αλλάζει ο χρόνος, ύστερα από απόφαση της δημάρχου της ουγγρικής πόλης Μακό. Μάλλον αυτό ήταν και το γεγονός που στάθηκε αφορμή για να ξεκινήσει ένα αδικαιολόγητο ρατσιστικό παραλήρημα στον χώρο του διαδικτύου.

«Θέλω να έχει μία ήσυχη οικογενειακή ζωή μακριά από τα φώτα των ΜΜΕ. Δεν φταίει αυτός που ήρθε στον κόσμο μόλις μπήκε το 2015. Ίσως υπήρχε ρατσισμός στην Ουγγαρία και πριν αλλά εμείς δεν τον είχαμε νιώσει» δήλωσε η μητέρα του νεογέννητου μωρού. Αξίζει να σημειωθεί πως ο υπαρχηγός του ακροδεξιού κόμματος Jobbik, δεν έχει απολογηθεί ακόμα για τα χυδαία του σχόλια.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ρομά Ουγγαρία ρατσισμός μωρό
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ