Επικήρυξαν...τους λαγοκέφαλους - iefimerida.gr

Επικήρυξαν...τους λαγοκέφαλους

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Περισσότερα από 60 κιλά λαγοκέφαλους τεραστίων διαστάσεων κατάφεραν να αλιεύσουν την περασμένη Κυριακή από την θαλάσσια περιοχή βορειανατολικά της Ρόδου ψαράδες της περιοχής.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε χτες μιλώντας στη Ροδιακή ο υπεύθυνος του συλλόγου κ. Χρήστος Παξινός, η εξόρμηση αυτή είχε και συμβολικό αλλά και ουσιαστικό στόχο δεδομένου ότι το είδος των λαγοκέφαλων έχει θεριέψει πλέον στις θάλασσες μας απειλώντας ανοιχτά να διαταράξει το θαλάσσιο οικοσύστημα.

Στην εξόρμηση συμμετείχαν 17 αλιευτικά σκάφη και στους συγκεντρωμένους μίλησε για είδος των λαγοκέφαλων ο ερευνητής επιστήμονας του Υδροβιολογικού Σταθμού της Ρόδου κ.Στέφανος Καλογήρου.

Η αλιεία των λαγοκέφαλων έγινε από την περιοχή της Ακαντιάς όπου και ξεκίνησαν τα σκάφη ως την Καλλιθέα

Ανάλογες εξορμήσεις αναμένεται πάντως να γίνουν και για το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα από τον σύλλογο σε συνεργασία και με άλλους φορείς.

Πηγή: rodiaki.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ